Skrifter II - En privatmans vedermödor. Rondo

Skrifter II - En privatmans vedermödor. Rondo - Gösta Oswald | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Gösta Oswald
DIMENSIONERA
12,42 MB
FILNAMN
Skrifter II - En privatmans vedermödor. Rondo.pdf
ISBN
7455353225730

BESKRIVNING

Gösta Oswald (192650) hör till de unga döda i litteraturen. Han drunknade utanför Gotland, bara tjugofyra år gammal. I fyrtiotalslitteraturen hade han då redan ett namn genom diktsamlingen den andaktsfulle visslaren och den intensiva lyriska romanen En privatmans vedermödor. Postumt utkom den mystisk-visionära Christinalegender och den ofullbordade romanen Rondo.Oswald är en av de stora språkkonstnärerna i vårt land, en stockholmsk Hölderlin eller en 1900-talets Almqvist. Språket bärs av en omedelbar musikalitet och skönhet, samtidigt som det är fyllt av ekon från förflutet och samtid. De två volymerna omfattar de fyra skönlitterära verken. Inledningen placerar Gösta Oswald i nuet och kommentarerna utreder det rika bildningsstoff som nätet av allusioner rymmer.Introduktion av akademiledamoten Birgitta Trotzig.Kommentarer och ordförklaringar av Birgitta Holm.

I fyrtiotalslitteraturen hade han då redan ett namn genom diktsamlingen den andaktsfulle visslaren och den intensiva lyriska romanen En privatmans vedermödor. Skrifter II - En privatmans vedermödor. Rondo av Oswald, Gösta: Gösta Oswald (192650) hör till de unga döda i litteraturen.

Rondo (Inbunden, 2000) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 6 butiker SPARA på ditt inköp nu! Skrifter II book. Read reviews from world's largest community for readers.

RELATERADE BÖKOR