L.A. konfidentiellt

L.A. konfidentiellt - James Ellroy | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
James Ellroy
DIMENSIONERA
11,99 MB
FILNAMN
L.A. konfidentiellt.pdf
ISBN
1895664519099

BESKRIVNING

Rånet mot restaurangen Nite Owl urartar i ett blodbad. Det utgör kärnan i James Ellroys hypnotiska roman om 1950-talets Los Angeles.  I en vardag med polisbrutalitet, korrumperade domare och en undre värld som hotar att explodera i uppror mot gangsterkungen Mickey Cohen, följer vi tre polisers till synes hopplösa kamp för sanningen. Var och en arbetar i hemlighet på egna utredningar - samtliga leder till en och samma plats. När de fattar hur farligt det är att veta för mycket om Nite Owl-fallet är det för sent att dra sig ur. Nu slåss de inte enbart för sanningen, utan för sina egna liv.I översättning av Thomas Preis och med ett förord av författaren Arne Dahl. JAMES ELLROY föddes 1948. När han var tio år gammal blev hans mamma brutalt mördad, ett mord som aldrig uppklarats och som haft en avgörande betydelse för Ellroys författarskap. Efter ett liv av drogmissbruk, brott och destruktiva perversioner (som fönsterfluktande) började Ellroy skriva - maniskt. Med frenesin hos en demonisk hund har han revolutionerat kriminalroman-genren flera gånger om, med titlar som Browns rekviem [1981], L.A. konfidentiellt [1990] och Vit jazz [1992].»En av de största amerikanska författarna i vår tid.« | Los Angeles Times Book Review»Ingen i vår generation kan matcha bredden och djupet i James Ellroys variant av Noir.« | Detroit News »Du riskerar att bli skuren i bitar bara av att vända blad.« | Village Voice»Ett klockrent mästerverk« | Dagens Nyheter

As corruption grows in 1950s Los Angeles, three policemen - one strait-laced, one brutal, and one sleazy - investigate a series of murders with their own brand of justice. L.A. konfidentiellt [1] (originaltitel: L.A.

En av de döda är en f d polis. Fallet verkar gå mot en snabb upplösníng, men poliserna Bud White, Jack Vincennes och Ed Exley... Pris: 45 kr.

RELATERADE BÖKOR