Helmers vals

Helmers vals - Aino Trosell | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Aino Trosell
DIMENSIONERA
11,62 MB
FILNAMN
Helmers vals.pdf
ISBN
4020991557504

BESKRIVNING

Helmer var en egocentriker och dagdrömmare.Men också skogsarbetare, jordbrukare och skinnare.Han föddes 1902 och blev Ainos far. Det var trångbott i barndomshemmet och han fick bo i ladugården. Han var med om elektrifieringen av socknen, de första cyklarna och sedan bilar, tvåvärldskrig, och till slut en egen färgteve. Han var med om hela nittonhundratalet.Helmer upplever tragedier och motgångar men kommer ändå alltid ner påfötterna, vilket retar Ainos mor till vansinne tills de skiljs 1956. Även Aino har ibland lust att sparka fadern på smalbenen. Men när hon tjatar stänger han bara av hörapparaten.Efter ett långt yrkesliv, de sista tio åren som nattvakt, debuterar Helmer som skulptör vid 75 års ålder. Verken finns ännu kvar som kommunala utsmyckningar i Malung.Han var liksom hela nittonhundratalet, han svängde med iutvecklingen utan problem. Han såg mig inte och jag var så förbannad.Folk skrattade åt honom.Nu skrattar jag själv. Han var en dråplig far.Knappast rikoch knappast faderlig men full av historier.Och dessa fick jag ärva. Och det var inte det sämsta. / AinoHelmers vals är en roman om en man ur folkdjupet och ett Sverige som en gång var. Aino Trosell har inte läst "Hundraåringen", vilket inte hindrar att den här berättelsen.Om författarenAino Trosell har fått över tjugo litterära priser och utmärkelser inom flera genrer.Helmers vals är hennes tjugofemte bok.Aino växte upp i Malung flyttade som ung till Göteborg där hon arbetade bl.a. inom socialvården. Under många år bodde familjensedan i hennes hembygd.Nu är Aino tillbaka i Göteborg och är heltidsförfattaresedan 1985.

Om författaren Aino Trosell har fått över tjugo litterära priser och utmärkelser inom flera genrer. Helmers vals är hennes tjugofemte bok. Helmers vals är Aino Trosells tjugofemte bok.

Hon har erhållit över tjugo litterära utmärkelser och priser för sitt författarskap, senast Samfundet De nios vinterpris 2016. Som ung flyttade Aino till Göteborg där hon arbetade inom socialvården och på Arendalsvarvet.

RELATERADE BÖKOR