Resor i skriptoriet

Resor i skriptoriet - Paul Auster | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Paul Auster
DIMENSIONERA
9,36 MB
FILNAMN
Resor i skriptoriet.pdf
ISBN
4883246909061

BESKRIVNING

Mr Blank sitter i ett spartanskt litet rum. Varje dag byter han om från sin blå- och gulrandiga pyjamas till vita byxor, vit skjorta, vita tennisskor, som om han gör sig redo för något. Han vet inte vad som finns utanför dörren eller det igenbommade fönstret. Befinner han sig i en kloster- eller fängelsecell, eller i ett väntrum på väg till den andra sidan? Är det dröm eller verklighet? I det lilla rummet finns ett antal föremål som alla har etiketterats med vita tejpremsor med ett ord skrivet på dem och på skrivbordet ligger en rapport som mr Blank läser i. Under dagen kliver människor in till honom, personer som han vagt känner igen, men hur han än försöker kan han inte minnas sitt förflutna mer än glimtvis.Resor i skriptoriet är en parabel över en författare i skrivarvånda, men också en skarp metafor för USA idag liksom en hyllningsbok till hängivna Austerfans; mr Blanks besökare är även för läsaren välbekanta figurer ur det förflutna.

Köp Resor i skriptoriet av Paul Auster på Bokus.com. Resor i skriptoriet Auster hittar inte utgången INTROVERT Den instängde, minnesberövade mr Blank tar emot ett antal av Paul Austers tidigare romanfigurer i sin cell. Det metafiktiva dominerar, konstens autoerotiska sida stryks under, men det klaustrofobiska gör att man till slut önskar att mr Blank hittar dörren, skriver Johan Lundberg. Resor i skriptoriet är en parabel över en författare i skrivarvånda, men också en skarp metafor för USA idag liksom en hyllningsbok till hängivna Austerfans; mr Blanks besökare är även för läsaren välbekanta figurer ur det förflutna.

Befinner han sig i en kloster- eller fängelsecell, eller i ett väntrum på väg till den ... Resor i skriptoriet är en parabel över en författare i skrivarvånda, men också en skarp metafor för USA idag liksom en hyllningsbok till hängivna Austerfans; mr Blanks besökare är även för läsaren välbekanta figurer ur det förflutna. Resor i skriptoriet blir mest för fans. Den skulle nog vilja vara en mästerlig och ganska svartsynt metafor över hur en författare arbetar (eller, om vi ska lägga någon vikt vid Mr Blanks frustrerade minnesförlust, misslyckas med det) men känns ofta mest som att Auster sitter och gnager på sin penna och beundrar författarfotot på sina egna förstautgåvor. Resor i skriptoriet är en parabel över en författare i skrivarvånda, men också en skarp metafor för USA idag liksom en hyllningsbok till hängivna Austerfans; mr Blanks besökare är även för läsaren välbekanta figurer ur det förflutna.

RELATERADE BÖKOR