Sällsamma resor

Sällsamma resor Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
4,43 MB
FILNAMN
Sällsamma resor.pdf
ISBN
5110540056201

BESKRIVNING

De märkvärdiga reseskildringarna i Sällsamma resor inleds av den irländske munken Sankt Brendans trans­atlantiska resa på 500-talet och avslutas med Stanley G. Weinbaums 1900-talsnovell om en handelsmans även­tyrliga flykt undan den mordiska floran och faunan på Venus. Däremellan återfinns månresor av Johannes Kepler, Francis Godwin och Münchhausen, resor längre ut i solsystemet och universum av E. C. Kinder­mann, Voltaire och Kurd Lasswitz, en teknikoptimistisk utopi av H. C. Andersen och en feministisk av Begum Rokeya samt en resa till De Blindas Rike av H. G. Wells. Men även verkliga resor kan vara nog så sällsamma, vilket visas av berättelsen om resan till Nilens källa av James Bruce, Richard Burtons pilgrimsfärd till Mekka och Joshua Slocums vådliga seglats i en liten segelbåt från Brasilien till USA. Alla texter har översatts speciellt för denna utgåva och i flertalet fall är det första gången de presenteras på svenska. Gidlunds Fantastika är en skriftserie under redaktion av Erik Carlquist, Gunnar Welin och Anders Svedin. Den presenterar såväl klassiska som oförtjänt bortglömda texter inom den fantasi­eggande litteraturen.

De flesta ligger direkt på stranden och har All Inclusive med i priset, då ingår både mat, dryck och en del aktiviteter i priset. På resan till Rwanda åker du vidare med bussen till Virungabergen i Ruhengeri med möjlighet att boka tre olika tillvalsaktiviteter. Vidare åker vi in i Uganda för att göra oss redo att besöka bergsgorillorna.

Varje droppe räknas! Sydamerikabloggen. Sjölejon i Peru.

RELATERADE BÖKOR