Förnuft & känsla

Förnuft & känsla - Jane Austen | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jane Austen
DIMENSIONERA
4,91 MB
FILNAMN
Förnuft & känsla.pdf
ISBN
3962192709147

BESKRIVNING

En av den engelska litteraturens stora klassiker i ny lyxig utgåvaMarianne Dashwood är impulsiv och låter sig lätt dras med i de stora känslornas spel. Motsatsen till sin förståndiga och balanserade syster Elinor. Marianne, passionerad och romantisk, faller för den charmiga men opålitliga John Willoughby. Medan Elinor stoiskt hanterar nyheten om att den hon älskar, Edward Ferrars, är trolovad med en annan.Jane Austens första roman Förnuft och känsla skildrar med unik exakthet övergången mellan upplysning och romantik, genom två oförglömliga kvinnogestalter. Historien om Marianne och Elinor Dashwood har aldrig slutat fascinera läsare världen över. En av den engelska litteraturens stora klassiker, här i svensk översättning av Marie-Louise Elliott.JANE AUSTEN [1775- 1817] var en engelsk författare, född i Steventon, Hampshire. Hennes romaner var realistiska skildringar med bitande ironi av den engelska överklassen och inte minst kvinnans roll i den. Mest berömda är Förnuft och känsla [Sense and Sensibility, 1811], Stolthet och fördom [Pride and Prejudice, 1813] och den postuma Övertalning [Persuasion, 1818].»Bredvid Jane Austen är James Joyce lika oskuldsfull som gräs.« | W.H. AUDEN»Med den permanenta kvaliteten hos riktig litteratur.« | VIRGINIA WOOLF

44 min-sön 17 maj kl 17.00. Känslor är irrationella och leder oss vilse, förnuftet rationellt och leder rätt - så brukar man säga.

Telefon: 076-167 47 .. Lyssna på säsongspremiären av Di-podden Förnuft & Känsla. Hur hon fick ihop kulturerna på 200-åriga Norstedts och nya ägaren Storytel, och den viktigaste lärdomen från att arbeta mitt i en katastrof.

RELATERADE BÖKOR