I huvudet på Bruno Schulz

I huvudet på Bruno Schulz - Maxim Biller | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Maxim Biller
DIMENSIONERA
7,76 MB
FILNAMN
I huvudet på Bruno Schulz.pdf
ISBN
8256513146817

BESKRIVNING

Första boken i svensk översättning Huvudpersonen i Maxim Billers hyllade novell är den judiske författaren och tecknaren Bruno Schulz, som mördades 1942. Inspirerad av den östeuropeiska berättartraditionen tar Biller med läsaren till den polska staden Drohobycz och Bruno Schulz värld. Året är 1938 och den prövade författaren, som tjänar sitt uppehälle som lärare och drömmer om ett litterärt genombrott i Europa, skriver ett brev till Thomas Mann för att upplysa denne om ett märkligt fenomen. Tecknen på annalkande ofärd hopar sig och gränsen mellan dröm och verklighet blir allt otydligare.

I huvudet på Bruno Schulz är en tät intensiv text som blandar fakta ur den verklige Schultz liv och ren fiktion. Det är en surrealistisk historia som ofta fick mig att tänka på Franz Kafka. Maxim Biller: "I huvudet på Bruno Schulz" Myt och legend möts i tyska Maxim Billers kortroman "I huvudet på Bruno Schulz", som är lika skrämmande som aktuell läsning.

Kulturskribenten Jan Karlsson får lust att gå vidare och läsa om huvudpersonens egna böcker.. Pris: 77 kr. inbunden, 2016.

RELATERADE BÖKOR