Troll och människor : andra samlingen

Troll och människor : andra samlingen - Selma Lagerlöf | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Selma Lagerlöf
DIMENSIONERA
8,23 MB
FILNAMN
Troll och människor : andra samlingen.pdf
ISBN
5443466491843

BESKRIVNING

Selma Lagerlöf (1858-1940) är en av Sveriges mesthyllade författare genom tiderna. Hon var denförsta kvinnan att tilldelas Nobelpriset i litteratur(1909) och den första kvinnan som blev invald iSvenska Akademien (1914). Lagerlöf gav ut övertjugo romaner och novellsamlingar.Troll och människor består av två volymer; denförsta utgavs 1915 och den andra 1921. Här återfinnsmånga av Lagerlöfs mest kända noveller, menäven ett flertal betraktelser och tal.Flera av novellerna avhandlar hemlighetsfulla, ochmånga gånger hotfulla samband mellan människaoch natur, som t.ex. ”Bortbytingen” och ”Vattneti Kyrkviken” i första samlingen och ”Tomtenpå Töreby” i andra samlingen. Första volymenrymmer även ”Hem och stat”, Lagerlöfs tal vid rösträttskongresseni Stockholm (1911). I andra volymenåterfinns bl.a. ett antal gripande betraktelser omkrigsåren. Denna utgåva har även kompletteratsmed novellerna ”Lemlarna”, ”Stenen i sjön Rottnenen”samt ”Karln”, som länge har saknats i tryck.

Trollens liv liknade människornas så till vida att de föddes, gifte sig, bildade familj och dog. De bakade, tvättade, kärnande smör och utförde andra människosysslor.

Det är både kul och kusligt för små och lite större barn. Här finns kända berättelser som Lilla spöket Laban och Dagspöket, och mer okända som den om kapten Svartskägg och hans spökskepp.

RELATERADE BÖKOR