Svarta fanor

Svarta fanor - August Strindberg | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
August Strindberg
DIMENSIONERA
12,67 MB
FILNAMN
Svarta fanor.pdf
ISBN
4637466367177

BESKRIVNING

Svarta fanor är en satirisk tidsskildring och samtidigt en religiös roman. Titeln anspelar på de svarta fanor som ateisterna gick under. Bland förebilderna för romanens karaktärer finns bland andra Gustaf af Geijerstam (Zachris) och Ellen Key (Hanna Paj).Svarta fanor gavs ursprungligen ut år 1907, denna återutgivning är baserad på den censurerade utgåvan från 1921, och var August Strindbergs sista roman.

Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum och PDF-korrektur mejlas ut när det finns tillgängligt. Svarta Fanor som Strindberg författade 1904 är antagligen den mest uppmärksammade nyckelromanen i den svenska litteraturen. När den utgavs 1907 gav den upphov till en av de skandaler som kantade hans bana.

När den utgavs 1907 gav den upphov till en av de skandaler som kantade hans bana. Strindberg tvekade in i det sista om "boken var ett brott och borde inställas" och erkände inför sig själv att det var "en fasans bok".

RELATERADE BÖKOR