Som det brukar vara

Som det brukar vara - Thorsten Jonsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Thorsten Jonsson
DIMENSIONERA
11,34 MB
FILNAMN
Som det brukar vara.pdf
ISBN
7385025819881

BESKRIVNING

I skuggan av det annalkande världskriget, utkom Thorsten Jonssons Som det brukar vara (1939). Därmed hade också Sverige fått sin första modernistiska novellsamling. Till stilen var det i första hand Faulkner och Hemingway som inspirerade, till innehåll och språk, inte sällan det hemtama Norrland. Som det brukar vara är elva berättelser om hur det moderna Sverige växer fram och om kampen mellan både stad och land, ung och gammal, rikssvenska och dialekt. Så sedd är novellsamlingen också en resa mellan livsformer, både geografiskt och språkligt, från centrum till periferi, och igen tillbaka. De båda kulturerna hänger organiskt ihop, och misstror varandra ännu bara måttligt. Balansvågen väger tämligen jämt. Att påstå att Thorsten Jonsson är en av våra största författare är ingen lögn, att han är den störste novellisten en sanning. Att Som det brukar vara nu återutges måste därför betraktas som en efterlängtad kulturgärning.Med efterord - "Modernism i novellens form" - av Gunnar Balgård.

Ej tillgänglig. Antal-+ Värdet har inte rätt antal decimaler.

Lårkakan som hon fick på söndagen är inte värre än att hon redan på måndagen väntades vara med i valda delar av fotbollslandslagets stängda träning. På en gamla bondetiden skulle allting egentligen vara som det brukade vara. Allt skulle gå sin gilla gång.

RELATERADE BÖKOR