Mannen som dog som en lax

Mannen som dog som en lax - Mikael Niemi | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Mikael Niemi
DIMENSIONERA
11,81 MB
FILNAMN
Mannen som dog som en lax.pdf
ISBN
2306935297147

BESKRIVNING

Mikael Niemis nya roman utspelas i nutid, huvudsakligen i Tornedalen. Den vresige gamle pensionären Martin Udde hittas död i sitt hem i Pajala, uppenbarligen mördad. Polisen får förstärkning från Stockholm när Therese Fossnes från Rikskrim skickas upp för att leda utredningen. Ganska snart blir enstöringen Esaias Vanhakoski huvudmisstänkt, eftersom han utan omsvep medger att han avskytt Udde. Men berättelsen utvecklar sig efterhand till någonting annat än en ren kriminalberättelse. Den blir en kärlekshistoria med förhinder, en berättelse om människans behov av språkliga och kulturella rötter och om vad som händer när dessa rycks upp, och till sist en berättelse om mordförsöket på det tornedalsfinska språket. Det är roligt, allvarsamt och infallsrikt i en skön, oefterhärmlig niemisk blandning - ingen av hans många läsare kommer att bli besviken."Alla som älskat Niemis tidigare böcker kan också vara lugna: den egensinniga stilen, det vildvuxna och härligt groteska innehållet, och det märgfulla språket - allt är intakt också i den nya romanen ...Niemi lyckas utmärkt med att balansera deckargenrens krav på spänning med utforskningen av språkets makt - och maktlöshet."Magnus Persson, Svenska Dagbladet"... en fullmattad roman med deckarintriger, suveräna natur- och miljöbeskrivningar, skarpa personporträtt och människopsykologi samt inte minst rundmålning av det Tornedalska samhället. Mannen som dog som en lax är en bok som tar läsaren med sig på såväl spänningsläsning som hisnande intellektuella tankeutflykter."Rickard Lindholm, Vasabladet"Mannen som dog som en lax är en välskriven, spännande och humoristisk roman i nutid men också en kritisk betraktelse av förtrycket mot den säregna kulturformen bland tornedalingarna ..."Egil Green, Borgåbladet

Fraktfritt över 169 kr Alltid bra priser och snabb leverans. | Adlibris Mannen som dog som en lax Thriller omkolonialism på svenska.

| Adlibris Mannen som dog som en lax Thriller omkolonialism på svenska. KULTURKROCKAR | Mikael Niemis flödande rika samtidsroman är en svidande vidräkning med förtrycket av tornedalsfinnarna.

RELATERADE BÖKOR