I utlandet

I utlandet - Nova Gullberg Zetterstrand | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Nova Gullberg Zetterstrand
DIMENSIONERA
11,88 MB
FILNAMN
I utlandet.pdf
ISBN
5553889235121

BESKRIVNING

»En tät och på ett paradoxalt vis både intensiv och lågmäld dikt. Det är oavbrutet intressant läsning. En lysande diktsamling!« KRISTIAN LUNDBERG, HELSINGBORGS DAGBLAD»Det är en så fin bok. Med en alldeles egen och självklar ton. Där finns ingenting onödigt.« ANN JÄDERLUND»Det är skarpa, vackra dikter. Nova Gullberg Zetterstrand har en övertygande röst, genomskärande och egen.« ELIS BURRAU, NÖJESGUIDENNova Gullberg Zetterstrands andra bok består av 57 dikter som var och en finner sin egen form men också dras till varandra och bildar en berättelse. Gammal och ful som sagan. Levande och udda som en flicka i en främmande stad - I utlandet.Den utgår ifrån det ingenstans där allt måste börja. Men går i gång som en gammal hiss, med sin mekanik och sina röster, alldeles inunder jaget: hon kan känna luckan till schaktet genom heltäckningsmattan under sin säng. Där ute de vidsträckta parkerna, gatorna och karusellerna. När språket saknas är det näraliggande och det fjärran till samma grad alldeles inpå henne i varje ögonblick: staden och jaget blir en och samma kropp och gåta. I skolan ligger våldet närmare till hands än orden. Till och med hennes eget namn är utom räckhåll när hon måste stava det för läraren. Men allt det här kan hon dela med Elodie, åtminstone tillfälligt.I utlandet är en diktberättelse om en klättring hem. Om språk och språklöshet, om en barndom i främlingskap och en ostyrig kärlek.»Någon hade tänder utslagna som blommorJag höll mig intill gårdens murarI min mun samlar sig skrik och slammerDagar av sorl, händer och käkarSlår rot därVad det liderSka det ur mig växa en tunga«NOVA GULLBERG ZETTERSTRAND är född 1984 och debuterade som författare 2008 med Cal. Som barn var hon under perioder bosatt i Paris, en erfarenhet som delvis ligger till grund för dikterna i I utlandet.»Zetterstrand fokuserar ögonblicksbilder från barndomen, kastar sitt poetiska ljus över dem och lyckas ofta ladda tämligen prosaiska händelser, minnen och miljöer med sällsam magi.« OLA LUNDQVIST, NORRKÖPINGS TIDNINGAR»I Utlandet är en djupverkande bok. Här fixeras ett språkligt främlingskap och generellt utanförskap. Alla är vi kanske främlingar, och mest för oss själva? Vad återstår? Mot all slags självgodhet eller dogmatism står sig Nova Gullberg Zetterstrands diktade universum gott. « JAN KARLSSON, ETC

Surfa som hemma i EU och EES. Hitta bostäder utomlands till salu hos Mäklarringen. Lägenheter, villor, radhus och andra fastigheter.

Svenska kyrkans församlingar i utlandet har ställt om verksamheten på grund av den nya coronavirussjukdomen covid-19. Här finns information från Svenska kyrkan i Europa, Nordamerika, Sydamerika och Asien. Syftet med under­sökningen är att belysa om­fattning och föränd­ringar av de svensk­ägda koncernernas verk­samhet i utlandet.

RELATERADE BÖKOR