Anhörig

Anhörig - Katerina Janouch | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Katerina Janouch
DIMENSIONERA
9,57 MB
FILNAMN
Anhörig.pdf
ISBN
6939664183971

BESKRIVNING

Du håller just nu en reviderad utgåva av romanen Anhörig i din hand – Anhörig Revisited. Den kom ut första gången 2004 och blev en succé redan innan den lagts ut på bokhandelsdiskarna. Anhörig slog ner som en bomb och blev både omskriven, omtalad och hyllad för sin ärlighet och sitt direkta tilltal. Ingen hade tidigare skrivit lika öppet om den nya generationens missbrukare, de välklädda, medelklasslyckliga unga föräldrarna med barn och jobb och glamoröst socialt liv i Stockholms partykretsar – och deras anhöriga, som hjälpte till att hålla fasaden uppe.Enkelt och klarsynt framställer hon detta vardagliga helvete. Med korta meningar talar denna bok till läsaren så klart att jag i det närmaste fick en fluga-på-väggen-känsla. Jag inte bara läste en bok, jag var och tjuvlyssnade och smygtittade i deras hem... Jag blev överrumplad av Janouch bok. Hennes berättelse berörde mig djupt... Alltsammans är berättat på ett fullständigt lysande sätt, skrev en litteraturkritiker bland många som berömde romanens enkla men effektiva sätt att skildra missbrukets vardag.Men det här är inte bara en eländesskildring om alkoholens och drogernas demoner. Det är också en kärlekshistoria, en berättelse om överlevnad, om samtiden och om alla de olika rollerna en yrkesarbetande kvinna och mamma måste träda in i, när livet förvandlas till en gränslös färd in i det okända. Anhörig Revisited ger ytterligare vägledning i hur man tillfrisknar från sitt medberoende. Det är en bok som ger hopp.Katerina Janouch har sedan genombrottet med Anhörig skrivit en rad framgångsrika böcker, både för vuxna och för barn. Hennes före detta man Robert Bohman är i dag alkohol- och drogterapeut och driver ett av Sveriges mest framgångsrika behandlingshem för missbrukare, The House.

Har ni grupper för anhöriga? Anhörig till någon med en ätstörning? Det är svårt att veta hur man ska gå tillväga när man ser att någon i sin närhet har drabbats av en ätstörning. Personen kan leva i förnekelse eller inte vilja prata om det.

Även du som är närstående kan få stöd och hjälp i din situation. Informationsfolder Anhörig- och kunskapscenter (Finska) (pdf, 354.6 kB) Program för våren 2020 (pdf, 502.7 kB) Nyhetsbrev - Anhörigperspektivet. Prenumerera på Anhörigperspektivet! Nummer 1 - 2020, Tema: Anhörigas hälsa; Nummer 3 - 2019, Tema: Att vara anhörig till någon med missbruk; Nummer 2 - 2019, Tema: Anhörigskapets konsekvenser Är du anhörig till en person med alkoholmissbruk.

RELATERADE BÖKOR