Elkomikern

Elkomikern - Martin Luuk | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Martin Luuk
DIMENSIONERA
11,1 MB
FILNAMN
Elkomikern.pdf
ISBN
5972112725549

BESKRIVNING

"En högspännande roman där relationen mellan två bröder driver handlingen. /../Det är också Luuks öra för det lite skeva, och flyktigt ömma mellan människor som gör Elkomikern till mer än bara starkt underhållande läsning."Göteborgs-Posten"Luuk är unikt bra i dialogen, har oneliners som liknar ut-och-invända strumpor och ödet som väntar bröderna är bara en av flera filmiska scener."ExpressenLars Fureskär är Elkomikern, Skaras störste son.Lars väljer tidigt en egen bana i livet. Inspirerad av Nikola Tesla, Thomas Edison och Luigi Galvani; Isadora Duncan, Buster Keaton och Charlie Chaplin smälter han samman vetenskap och underhållning till en enmansföreställning som världen aldrig tidigare har skådat. Genom att leda elektricitet genom kroppen kan han dansa, studsa och sväva över scenen i ett fyrverkeri av färger och explosioner. I kulisserna ständigt påpassad av sin storebror Lennart, som med oro får se sin bror bränna sönder hjärnan till ett svart nystan.En komisk och samtidigt vemodig berättelse om ett brödrapar som går från genombrott till framgång till nederlag på ändlösa turnéer genom Sverige. Martin Luuk är medlem i Killinggänget och har haft stora framgångar som textförfattare till Magnus Ugglas, Danny Saucedos och Henrik Schyfferts enmansshower, och har själv framträtt på scen i sin och brodern Kristians show om brödraskap Får man göra slut med sitt syskon? som kom ut i bokform 2015. Tidigare samma år debuterade han som romanförfattare med Gud har för mycket tid. Han är även känd för sin roll som skolkuratorn i SVT:s serie Bonusfamiljen."Utbrändhet är vår nya folksjukdom och underhållningsbranschen äter sina artister. Genom att uppfinna en elkomiker har Martin Luuk hittat en perfekt metafor för att skildra båda dessa problem, en bokstavligen starkt lysande och excentrisk huvudkaraktär"Svenska Dagbladet"Martin Luuk har förmågan att kartlägga den inre geografin. I den patfysiskt anstrukna kortromanenElkomikern skildrar han den svenska småstaden från nya vinklar."Dagens Nyheter"Det fina med romanen är att den håller sig nära Lars och hans vidbrända, hårlösa kropp och knastriga ihåliga minne. Berättelsen skulle kunna var en cancerpatients. En narkomans. En demensresa. Eller en metafor bara, för att vilja något. Det är vackert gjort."P1 Kulturnytt"Mycket hjärta i Martin Luuks bok om Elkomikern från Skara. /…/det här är god läsning med ett originellt tema."Jönköpings-Posten

Jag ville få in en känsla av vad det är att vara i den där dansen med något som ger en liv men också dränerar en på liv. Luuks "Elkomikern" vacker men stressad kortroman Martin Luuks nya kortroman "Elkomikern" handlar om Lars från Skara som låter sig genomströmmas av elektricitet när han utför konster på scenen och om vilka konsekvenser det får för hans liv och kropp. Luuk är unikt bra i dialogen, har oneliners som liknar ut-och-invända strumpor och ödet som väntar bröderna är bara en av flera filmiska scener. Expressen Lars Fureskär är Elkomikern, Skaras störste son.

Genom att uppfinna en elkomiker har Martin Luuk hittat en perfekt metafor för att skildra båda dessa problem, i en bok som andas filmmanus, i klassisk "A star is born"-anda. Elkomikern är en roman som går att läsa precis som den är skriven. Den går också att läsa som en parabel om hur den skapande människan är lika mycket herre över sitt verk som han är dess fånge.

RELATERADE BÖKOR