Haikudikter

Haikudikter - Tomas Tranströmer, Robin Fulton, Göran Malmqvist | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Tomas Tranströmer, Robin Fulton, Göran Malmqvist
DIMENSIONERA
6,96 MB
FILNAMN
Haikudikter.pdf
ISBN
6833243465075

BESKRIVNING

Redan på femtiotalet skrev Tomas Tranströmer haikudikter, och i sitt senare författarskap har han flera gånger återkommit till den diktformen. Hans haikudikter har tilltalat läsare världen över, inte minst i haikuns hemland Japan. Tranströmers överraskande bildspråk, som snarare tillhör den moderna poesin än den traditionella haikun, har fått många att se honom som en förnyare av den strikta japanska diktformen.I den här trespråkiga utgåvan – på svenska, engelska och kinesiska – har översättarna Robin Fulton och Göran Malmqvist samlat femtiofem av Tranströmers haikudikter, av vilka några här publiceras för första gången.

[tillbaka till skrivmenyn] Ginko . Börja inte med papper och penna.

II Orkidéerna. Tankbåtar glider förbi. LitteraturMagazinets recension av Haikudikter, Tomas Tranströmer Trespråkig Tranströmer i haikuform.

RELATERADE BÖKOR