Catilinas sammansvärjning

Catilinas sammansvärjning - Göran Hägg | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Göran Hägg
DIMENSIONERA
10,48 MB
FILNAMN
Catilinas sammansvärjning.pdf
ISBN
8125078842254

BESKRIVNING

Lucius Sergius Catilina var en romersk politiker som trots sin överklassbakgrund förespråkade jordreformer och skuldavskrivningar. Därför blev han mycket populär bland de fattiga i Rom runt år 65 f.Kr.Catilina hade till en början stora politiska framgångar, men när han besegrats i konsulvalen år 63 och 62 f.Kr., bestämde han sig för att försöka ta makten med våld. Han planerade en sammansvärjning, som dock avslöjades av den romerske politikern och retorikern Cicero i senaten.Catilina tvingade fly från Rom, men lyckades mobilisera militära styrkor för att attackera sina romerska motståndare. I slaget vid Pistoria stupade Catilina samtidigt som hans trupper besegrades.Catilinas sammansvärjning är en historisk roman som skildrar händelseförloppet under denna blodiga tid i romarrikets historia.

Vår Frälsare fick ju trots allt leva i ett antal år efter det att han blev född. Å andra sidan verkar sammansvärjningen mot Honom ha varit i full gång redan i god tid före Hans födelse. Catilina Lucius Sergius Catilina var en romersk upprorsmakare.

GÖRAN HÄGG (1947-2015) var en svensk litteraturvetare, författare, kritiker och debattör som skrev skönlitteratur, historiska och litteraturhistoriska böcker samt radioteaterpjäser. De fyra talen mot Catilina eller De catilinska talen (In Catilinam), var fyra berömda tal som hölls år 63 f.Kr. av Marcus Tullius Cicero, konsul av Rom, som redogjorde för den romerska senaten om en sammansvärjning av Lucius Sergius Catilina och hans vänner med avsikten att störta den romerska republiken.Kupplanerna är också kända som den catilinska sammansvärjningen Catilinas sammansvärjning är en historisk roman som skildrar händelseförloppet under denna blodiga tid i romarrikets historia.

RELATERADE BÖKOR