Drottningar i Kungahälla

Drottningar i Kungahälla - Selma Lagerlöf | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Selma Lagerlöf
DIMENSIONERA
10,76 MB
FILNAMN
Drottningar i Kungahälla.pdf
ISBN
1789946531701

BESKRIVNING

Drottningar i Kungahälla (1899) är en novellsamling delvis baserad på fakta, men omskriven med hjälp av Selma Lagerlöfs utomordentliga fantasi. Samtliga noveller anknyter till Kungahällas historia. Som alltid skapar författaren en drömlik väv av personbeskrivningar, händelser och miljöer.Lagerlöf hyste, i tidens anda, en stor tilltro till de norska kungasagorna. Boken skildrar bl.a. Sigrid Storrådas ankomst till Kungahälla år 998, där hon skall ha mött den norske kungen, Olof Tryggvason, för att diskutera äktenskap. Dramatik uppstår. Sigrid Storråda är en historiskt omtvistad person, som först påstås ha varit drottning i Sverige, därefter i Danmark.I en annan novell skildras hur den svenske kungen, Olof Skötkonung, lurar den norske kungen, Olof Haraldsson, att gifta sig med en trälinna, i tron att denna är Olof Skötkonungs dotter Ingegerd.Kungahälla var en medeltida stad i Bohuslän, då tillhörande Norge. Ingen annan ort på nuvarande svensk mark omnämns oftare i de isländska sagorna.

, sida III som etext Drottningar i Kungahälla, jämte andra berättelser: Uppläsare: Boel Johansson: En klassisk samling noveller signerade Selma Lagerlöf som hon skrev 1899, tillsammans med den längre novellen Legender. Precis som alltid, väver Lagerlöf här en lika dramatisk som drömlik och övernaturlig väv av personporträtt, händelser och miljöer. Drottningar i Kungahälla är en novellsamling som utkom första gången 1899.

Detta brev är insänt av Thomas Berg och i det vänder sig Selma till Wilhelm Berg (1839-1915), en känd kulturpersonlighet i Göteborg som var bosatt i Kungälv. Snyggt omslag som lovade mycket och levererade litet i kombination med en erbarmligt tråkig uppläsare. Så kan jag sammanfatta min upplevelse av Drottningar i Kungahälla av Selma Lagerlöf.

RELATERADE BÖKOR