Finnbygdspredikanten : en sannsaga om prästen Emanuel Branzells dramatiska liv i 1800-talets Värmland

Finnbygdspredikanten : en sannsaga om prästen Emanuel Branzells dramatiska liv i 1800-talets Värmland - Karin Branzell | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Karin Branzell
DIMENSIONERA
10,79 MB
FILNAMN
Finnbygdspredikanten : en sannsaga om prästen Emanuel Branzells dramatiska liv i 1800-talets Värmland.pdf
ISBN
7896993437425

BESKRIVNING

Vem var Emanuel Branzell, den värmländska finnbygdens förste predikant? Selma Lagerlöfs förebild till Gösta Berling i den berömda sagan, en landsvägens riddare? Eller - som flera påstod - en suput, underlig vandrare, galen präst?Han har dissekerats och vänts ut och in av en salig blandning "lärde män". Men säkert är att han räddade livet på många skogsfinnar under svåra missväxtår, grundade Södra och Norra Finnskogas kyrkor och var omtyckte "farbror Malle" till Gustaf Fröding och hans syskon.Karin Branzell har gestaltat den forne predikanten i en sannsaga där hon söker ge svar på gåtan om finnskogapredikanten. Lika inlevelsefullt som vore hon med på färden beskriver Karin predikantens uppväxt på Glänne gård, hans dramatiska liv i finnbygden och tiden som en landsvägens riddare.Karin Branzell är född i Karlstad, men uppvuxen i Göteborg. Efter ett äventyrligt liv på resor jorden runt som sjöman och "cowboy" i Australien, studerade hon språk och statsvetenskap, var sedan språklärare, kommunikatör och under ett par år reporter på länstidningen Värmlandsbygden. Nu ägnar hon sig åt att skriva och kopplar dessemellan av med ridturer och skogspromenader med sin finska lapphundstik.Hon har två utflugna barn, en son i Indonesien och en dotter i Stockholm. Hon bor med sin man i Karlstad men vistas ofta på resande fot, främst till släkten i Provence.

Du hittar också andra böcker av författaren Alva Möllerström. • Finnbygspredikanten, en sannsaga om prästen Emanuel Branzells dramatiska liv i 1800-talets Värmland, 2016, Bernhards förlag. • När första stenen fallit, 2018, Mormors förlag, en fiktiv äventyrsroman med relationsdramatik.

Om mitt liv samt om Dolores & John Silver så som jag fått det berättat för mej av dom själva. Trippelmordet i Härnösand.

RELATERADE BÖKOR