Höknatt

Höknatt - Sven Fagerberg | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sven Fagerberg
DIMENSIONERA
6,74 MB
FILNAMN
Höknatt.pdf
ISBN
9338497039331

BESKRIVNING

Sven Fagerberg dök upp i den svenska litteraturen med en liten skräll. Och sedan, sju år senare, med en stor skräll. 1950: en prisvinnande tidskriftsessä som, under täckmanteln av att analysera en för sin ogenomtränglighet ryktbar roman, samtidigt var ett stycke kulturkritik och en diskret programförklaring. 1957: debutromanen Höknatt, som omedelbart hyllades som ett mästerverk [...]. Höknatt är så överraffinerad i sin komposition att det till sist känns som om Fagerberg kan dyka ner i vilket material som helst - en värnpliktsövning eller ett minutiöst återgivet parti whist - och få det att genklinga meningsfullt av romanens tema. (ur Kristoffer Leandoers förord)Sven Fagerberg föddes 1918 i Nässjö. Höknatt var hans debutroman.Pressröster:»Det går att stryka under många intelligenta aforismer i Höknatt, men i denna bländande intelligenta bok är det ändå den sinnliga berättarglädjen som kommer att överleva.«Eva Ström, Sydsvenskan»[...] en läsupplevelse utöver det mesta. [...] Det är inte minst humorn som gör Höknatt till ett berusande läsäventyr.«Anna Hallberg, Göteborgs-Posten

Modernistas ambition med serien är att förnya synen på den svenska efterkrigslitteraturen. Tonvikten ligger från 50-talet och framåt, böcker som haft avgörande betydelse i sin tid och som förtjänar att läsas och diskuteras också i vår. Höknatt (Inbunden, 2002) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 5 butiker Betala inte för mycket - SPARA på ditt inköp nu! Torsten Rönnerstrand, Fagerbergs Höknatt.

1950: en prisvinnande tidskriftsessä som, under täckmanteln av att analysera en för sin ogenomtränglighet ryktbar roman, samtidigt var ett stycke kulturkritik och en diskret progr... Sven Fagerbergs "Höknatt" ingår i Modernistas serie med moderna svenska klassiker. Modernistas ambition med serien är att förnya synen på den svenska efterkrigslitteraturen.

RELATERADE BÖKOR