Gullstigen

Gullstigen - Jan Eric Arvastson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jan Eric Arvastson
DIMENSIONERA
8,47 MB
FILNAMN
Gullstigen.pdf
ISBN
9956688305432

BESKRIVNING

Vibo-Stina, och hennes Gullstig1830-40-tal. En historia byggd på verkliga händelser. Stina Olsson är en glad och vacker – men också vild och frispråkig – ung flicka på gården Vibo i Norduppland. Gå i kyrkan bryr hon sig inte om, men har god hand med hästar. En gång tar Stina med sig väninnan Hagar och åker till den närbelägna huvudorten Österbybruk, för att beskåda det så kallade furstemötet mellan den svenske kronprinsen Oscar och Rysslands unge storfurste Alexander. Därvid råkar hon rädda Oscar från att bli skadad av en oregerlig ridhäst. Stina Pehrsdotter, Vibo-Stinas, föräldrar bestämmer, mot hennes vilja, att hon ska gifta sig med Olov Olsson. Han blir en bitter och grym make. Stina far illa i samlevnaden. Han är också oresonligt svartsjuk. Livet blir outhärdligt för Vibo-Stina. Hon måste bryta med Olov för att få frid.. Genom en slump kommer hon över arsenik, som hon blandar i en sås och ger maken. Stina klarar sig ett bra tag. Men så slår henne samvetet och hon bekänner för en gammal präst. Han anmäler henne. Vibo-Stina sätts på fästning i Uppsala. Döms till döden. Hon tror att om vädjar till "sin vän" Oscar, nu Sveriges kung, ska hon benådas. Men… hon är i stället på väg mot Gullstigen. Jan Eric Arvastson har skrivit den här berättelsen. Han ser Vibo-Stina som ett offer, en ”politisk person”.Omslagsfoto: Anders Fugelstad

Alltid uppdaterat. Sverige — Flygfoton över Sverige. Upptäck lokala företag, sök efter vänner och familj samt kolla tomtgränser, historiska flygfoton, cykelvägar m.m. Kartor över Sverige.

På Ratsit hittar du Telefonnummer Adress Årsredovisning m.m. Alltid uppdaterat. Sverige — Flygfoton över Sverige.

RELATERADE BÖKOR