Rymdväktaren

Rymdväktaren - Peter Nilson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Peter Nilson
DIMENSIONERA
9,98 MB
FILNAMN
Rymdväktaren.pdf
ISBN
6327130104343

BESKRIVNING

Året är 2084. Till klostret Klaradal på månen kommer en ung matematiker för att arbeta hos superkvantdatorn Angelica, henne som man kan "spela" på ungefär som en organist spelar på orgel. "Hon flyger liksom änglarna vart hon vill i universum. Hon är dessutom ett av de vackraste ting som vi människor har skapat någonsin."I klostret möter den unge matematikern en mycket gammal kollega, Peter Lorentzen. Som ung forskare var han med om de märkliga händelser som i slutet av 1900-talet och början av 2000-talet förändrade planeten jorden.Detta är historien som astronomen och författaren Peter Nilson berättar i Rymdväktaren; hur en grupp unga matematiker och dataexperter avlockar Tinget, ett egendomligt klot som ligger i en gruva i Ural, dess märkliga och livsfarliga hemlighet. Det handlar inte bara om universum utan om en större värld - mulitversum. Mycket som förr var otänkbart har plötsligt blivit verklighet.Rymdväktaren är en poetisk vetenskapsroman utan motsvarighet i den svenska litteraturen, ett verk endast jämförbart med Harry Martinsons rymdepos Aniara. Här förenar Peter Nilson de två linjerna i sitt författarskap - lärdomen i böcker som Stjärnvägar, Rymdljus och Solvindar smälts samman med romanförfattarens lust att skapa helt nya världar.

På 2080-talet kommer en ung matematiker till klostret Klaradal på månen, för att arbeta med superkvantdatorn Angelica, ett av de vackraste ting som skapats av människor. - Svenska Wikipedias artikel om författaren Peter Nilson (1937-1998). - "Rymdtunneln till paradiset", essä om RYMDVÄKTAREN.

Verner von Heidenstam - Nya dikter Rymdväktaren: Utgivare/år: Norstedt, 1996: Format: Bok: Kategori: För vuxna; ISBN: 91-1-972261-3 : Klassifikation: Hc.01: Finns på följande bibliotek. 1 av 1 exemplar finns att låna, Finns inne Bibliotek Lånetiden går ut Avdelning Placering Uppställd på ; Ja (1 av 1 ... Rymdväktaren är en poetisk vetenskapsroman utan motsvarighet i den svenska litteraturen, ett verk endast jämförbart med Harry Martinsons rymdepos Aniara.

RELATERADE BÖKOR