Nerverna : Berättelsen om en familj

Nerverna : Berättelsen om en familj - David Nyman | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
David Nyman
DIMENSIONERA
8,60 MB
FILNAMN
Nerverna : Berättelsen om en familj.pdf
ISBN
2524564735305

BESKRIVNING

Det är 1942 och mitt i folkhemmet ska en arbetarfamilj snart falla sönder.Byn Vilans plikttrogne lanthandlare Ivar Broman har efter många år uppnått drömmen om en egen butik. Hans hustru Ida tar hand om parets sjuårige son Harry och väntar deras andra barn. Men när hon får missfall, en natt i december, börjar allt tas ifrån dem.Ida fastnar i en djup och aggressiv psykos, och när hon blir intagen på sinnessjukhus får Ivar ensam kämpa för att hålla ihop sin lilla familj. Till slut måste han sälja butiken, Harry utackorderas till en släkting. Ivar själv sätter sig på en buss för att lämna allt han drömt om bakom sig.Först mer än trettio år senare, efter Idas död på institution, återförenas far och son. Långsamt hittar de tillbaka till varandra – kanske kan de sopa upp resterna av det tiden förstört och bli en familj igen?Nerverna är ett verklighetsbaserat drama, en arbetarklasskildring om hur psykisk sjukdom sliter sönder familjerelationer – och hur det framväxande friska, starka folkhemmet i 1940-talets Sverige inte lämnade plats för dem som avvek. Men det är också en varm, tidlös berättelse om plikt och äktenskap, om var gränsen för det mänskliga går, och vad som återstår när man passerat den.

Spara som favorit Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar. Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner ... Nerverna : berättelsen om en familj av David Nyman (3 röster) Inbunden Svenska, 2017-01-05.

av David Nyman (Talbok, Daisy) 2017, Svenska, För vuxna Uppläsare Dan Kandell. År 1942 i byn Vilan har Ivar Broman efter många år uppnått drömmen om en egen lanthandel.

RELATERADE BÖKOR