Chefen fru Ingeborg

Chefen fru Ingeborg - Hjalmar Bergman | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Hjalmar Bergman
DIMENSIONERA
9,39 MB
FILNAMN
Chefen fru Ingeborg.pdf
ISBN
5068351390724

BESKRIVNING

I Chefen fru Ingeborg (1924) ställs en utpräglat borgerlig innehavare av en modeaffär i Stockholm, den 45-åriga Ingeborg Balzar, i centrum. Den medelålders Ingeborg tillhör en annan epok än hennes son, som står i färd med att överta butiken.Louis de Lorche, Ingeborgs dotters fästman, har en slapp låt-gå-filosofi; honom känner Ingeborg både en motvilja och dragning till. En brand bryter ut vid landstället och under räddningsarbetet strålar de av en händelse samman i ensamhet och rör vid varandra.Fästmannen utvecklar en nihilism av grövsta slag och nästan uppmanar sin fästmö att ge sig ut på eskapader, vilket Ingeborg finner motbjudande. Louis’ mor påtalar att Ingeborg håller av honom alldeles för mycket. Ingeborg kommer inte undan skammen, det är som en förföljelse, utan annan utväg än döden. Hon går ut i den höga snön och tar av sig kappan...

, sida 3 som etext Chefen fru Ingeborg av Hjalmar Bergman. Så är det då dags att sammanfatta diskussionen om Hjalmar Bergmans Chefen fru Ingeborg, den näst sista romanen i Litteraturbankens cirkel "Tidlösa kvinnoöden" här på bokcirklar.se..

Omedvetet motvilligt är hon på väg att lämna över firman... Fru Koerner befann sig i huset Balzars spegelrum. Det var icke ett spegelrum, avsett för kunderna, utan ett sådant, där kringresande agenter brukade förevisa sina varor.

RELATERADE BÖKOR