Farmor och Vår Herre

Farmor och Vår Herre - Hjalmar Bergman | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Hjalmar Bergman
DIMENSIONERA
9,35 MB
FILNAMN
Farmor och Vår Herre.pdf
ISBN
1655054785673

BESKRIVNING

Farmor och Vår Herre utgavs ursprungligen i två delar 1921. Romanen, som visar prov på Bergmans goda prosa och mustiga berättarglädje, hör till hans mest lästa och omtyckta verk. Romanen kan, som så många av författarens verk, tolkas som ett samhällskritiskt inlägg; i det här fallet riktad mot det borgerliga samhället, med dess konventioner.Farmor, Agnes Borck, är en originell, viljestark kvinna som för långa resonerande samtal med Gud. I bokens första del får vi en tillbakablick, där vi lär känna farmor. Här beskrivs också släktenBorcks historia under en 60-årsperiod. Bokenssenare del kastar om perspektiven något. Det ärfarmors 75-årsdag och hon ska sälja Borckska gård-en. Hon möter sin skingrade familj, som konfront-erar henne och tvingar henne till nya insikter...

Handling. Den första delen berättar vad som hänt med i släkten Borck, under de senaste 60 åren sett genom farmor Agnes Borcks ögon.

Hoppa till navigering Hoppa till sök. Farmor och vår Herre: av Hjalmar Bergman: Kapitel 1 → ... Farmor och vår herre, roman av Hjalmar Bergman, utgiven 1921.

RELATERADE BÖKOR