Picknick vid vägens slut

Picknick vid vägens slut - Jacob Hirdwall | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jacob Hirdwall
DIMENSIONERA
7,37 MB
FILNAMN
Picknick vid vägens slut.pdf
ISBN
3964472784772

BESKRIVNING

Som en virvlande aska kom det drivande från bergen. Det var oberäkneligt, antog skiftande former. En cirkel, en ellips, en kolonn, en romb. Det imiterade stackmoln, dimma, sjörök...  Institutet har gjort mätningar i många år. Små skiftningar har registrerats, men varningarna har inte tagits på allvar, i synnerhet inte Gregors alarmerande rapport. Gregor har också andra bekymmer, sin sjukdom, sin avvikelse. När förändringen väl sker går det snabbare än någon anat; eldstormar härjar, stridsflyg sätts in mot Den svarta smeten. Men varken vapen eller växande administration rår på de nya hoten, och under den civiliserade fernissan tränger begär och våld upp, likt naturkrafter. En kalejdoskopiskt berättad roman om en värld med allt färre möjligheter, mångstämmig, absurd,hård, poetisk. Jacob Hirdwall, född 1967, är dramatiker och regissör med en rad pjäser för olika scener bakom sig, senast sista delen av trilogin Människor som försvinner på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Han är ledare för manuslabbet Bergman studio vid Dramaten och för teatergruppen Ensembleverket. Picknick vid vägens slut är hans första roman. »Jacob Hirdwall har skrivit en oerhört intelligent dystopi, med lika delar samhällskritik och absurd humor.« Ida Therén, Svenska Dagbladet»... en berättelse som spränger ut sig själv i 360-gradiga loopar; en språklig nebulosa på crack! Mycket rök och dimma. Lika mycket tjusning och stimulans. En vild och vanartad kusin till fjärrskådande diktarkollegor som Lars Jakobson och Sam Ghazi, om man så vill.« Martin Lagerholm, Borås Tidning»... årets hittills mest fascinerande svenska romandebut (...) Det är en rafflande och stundtals gnistrande poetisk roman av en debutant med enorm potential.« Jonas Thente, Dagens Nyheter

196 s. Jag blir alltid så glad när jag läser en svensk samtidsroman som innehåller existentiella ämnen och humor, något som i princip är fridlyst i svensk kultur.

Henrik Fexeus. 69 kr Köp; Den femte årstiden .

RELATERADE BÖKOR