Izas ballad

Izas ballad - Magda Szabó | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Magda Szabó
DIMENSIONERA
9,13 MB
FILNAMN
Izas ballad.pdf
ISBN
7630365263207

BESKRIVNING

  Då Etelkas man Vince avlider efter en tids sjukdom flyttar Etelka hem till sin dotter Iza i Busdapest. Båda två är angelägna om att göra sitt bästa av situationen, men trots de goda föresatserna blir det inte som de tänkt sig. Under alldeles för lång tid har de två kvinnorna levt helt skilda liv och har olika uppfattningar om det mesta. Missförstånd och kon ikter uppstår, och klyftan mellan dem blir bara större och större. Röster om boken:"Magda Szabó (1917-2007) var en av Ungerns stora 1900-talsförfattare. Nu har författarskapet fått en välförtjänt renässans, även i Sverige Det är en finstämd, sorglig, djup skildring av två ungerska kvinnors liv mot bakgrund av Ungerns 1900-talshistoria En gripande ballad som verkligen engagerar." Karin Engvén, BTJ-häfte 22-2018"En hjärtskärande, vacker roman ... Izas ballad måste vara av en av årets mest älskade böcker." The Irish Times"Ett verk med en förtjusande klarhet och ett tidlöst innehåll." The Times "Izas ballad befäster Szabós ställning som en riktigt stor författare." Literary Hub"En så fruktansvärd och fruktansvärt övertygande läsupplevelse. På samma gång är det en underbar bok, därför att den får en att känna sig seende."   Dagens Nyheter

When Ettie's husband dies, her daughter Iza insists that her mother give up the family house in the countryside and move to Budapest. Displaced from her community and her home, Ettie tries to find her... Pris: 239 kr.

Det är en modern klassiker som skildrar en relation mellan en dotter och en mor som bygger på tystnad och gissningar, de för inte ett enda vettigt samtal under hela boken. The following Kindle edition of this book was used to create this study guide: Svabo, Magda. Iza's Ballad.

RELATERADE BÖKOR