Valborgsmässa

Valborgsmässa - Gustav Meyrink | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Gustav Meyrink
DIMENSIONERA
9,89 MB
FILNAMN
Valborgsmässa.pdf
ISBN
8823271807712

BESKRIVNING

1915-1917 var en extremt kreativ period för den gode författaren Gustav Meyrink (1868-1932): Under dessa år gav han ut tre av sina starkaste och mest inflytelserika romaner ”Golem” (1915), ”Det gröna ansiktet” (1916) och ”Valborgsmässa (1917). "Året är 1917. Kriget härjar Europa. Vi befinner oss i Prag, ”staden med det hemliga hjärtslaget”. Missnöjet pyr i de breda folklagren. Den gamle husiterkrigaren Jan Žižkas trumma av människohud dånar i gränderna och hotar det habsburgska styret. Historien går igen och förvandlar nu levande människor till gengångare ur det förflutna, till synes dömda att upprepa gamla brott och försyndelser. Samtidigt står revolutionen för dörren. Tjecker ställs mot tyskar, proletärer ställs mot aristokrater och borgare. Det är karnevalstid. Det är valborgsmässa. Men det är inte vilken valborgsmässa som helst. Det är en kosmisk valborgsmässa, där dunkla krafter driver sitt spel och där inte bara samhället utan själva världsordningen riskerar att vändas uppochner.Gustav Meyrink har skrivit en fascinerande fantasmagori som lyckas förena sociala perspektiv med ockulta, grotesk komik och satir med mystik och längtan efter andlig frihet. Dessutom rymmer berättelsen två sällsamma kärlekshistorier som på olika sätt utmanar begreppen död och liv."

Kriget härjar Europa. Vi befinner oss i Prag, "staden med det hemliga hjärtslaget".

Längre ner kan du även se tips på populära platser för att fira Valborgsmässoafton 2020. Wistrand, Sten: Prag - staden med det hemliga hjärtslaget: Gustav Meyrinks Valborgsmässa och det karnevaliska. I: Gustav Meyrink, Valborgsmässa .

RELATERADE BÖKOR