Körkarlen /(lättläst)

Körkarlen /(lättläst) - Selma Lagerlöf | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Selma Lagerlöf
DIMENSIONERA
8,78 MB
FILNAMN
Körkarlen /(lättläst).pdf
ISBN
7741112821104

BESKRIVNING

Selma Lagerlöfs Körkarlen om den försupne hustruplågaren David Holm är återberättad till lättläst av Cecilia Davidsson. Klädd i en lång svart kåpa med luva över ansiktet åker Dödens körkarl runt i sin skrangliga kärra. I handen håller han en lie. Ikväll ska han besöka den sjuka syster Edit, befria hennes själ från livets fängelse. Men hon är inte redo att dö. Först måste hon rädda David Holm, mannen hon älskar. Han förtjänar visserligen inte hennes hjälp. Han är en riktig usling. Men om syster Edit får tala med honom en sista gång kan hon kanske få David Holm att bättra sig? Körkarlen filmatiserades 1921 av Victor Sjöström. Filmen gjorde honom världsberömd.

Behovet av lättlästa texter ökar ständigt och tack vare globalisering är det nu viktigare än någonsin. Med utgångspunkt i teorier om lättläst svenska samt andraspråksinlärning har jag analyserat ett kapitel ur den lättlästa versionen av Selma Lagerlöfs Körkarlen. Den lättlästa versionen av Körkarlen är bara ett exempel och undersökningen visar att det finns brister som är värda att uppmärksamma.

Kontakt. 040-653 27 00; [email protected]; Lättläst på Instagram; Lättläst på Facebook; Kundservice.

RELATERADE BÖKOR