Flickan i frack

Flickan i frack - Hjalmar Bergman | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Hjalmar Bergman
DIMENSIONERA
12,17 MB
FILNAMN
Flickan i frack.pdf
ISBN
5339668572377

BESKRIVNING

Hjalmar Bergman är en av svensk litteraturs stora berättare. Få har som han gett liv åt färgstarka persongallerier och udda öden. Flickan i frack, som utgavs första gången 1925, utgör inget undantag.Flickan i frack är en underhållande historia. I en lätt och lekande ton delger oss berättaren vad som händer en flicka som väljer att gå på en studentbal, i den svenska småstaden Wadköping, iklädd frack. Ett beslut som får oanade konsekvenser...Modern är död, fadern en betydande men missförstådd uppfinnare, brodern Curry stadens elegantaste yngling. Pojkvännen och greven Ludwig är mera kropp än hjärna, medan huvudpersonen, Katja, är mera hjärna än kropp. Hon är en modern kvinna.På djupet avhandlar berättelsen ämnen som låg i tiden: kvinnans ställning, kvinnans rätt till utbildning samt vådan av fördomars förtryck. Få verk andas så mycket tjugotal som detta.

2 februari, 2018 / av Ingar Beckman Hirschfeldt. Flickan i frack Stadra Teater. Premiär 6 juli 2018.

The beautiful student Katja shocks the conservative and rigid city of Wadköping by appearing in tail-coat on the big prom. Flickan i frack, som utgavs första gången 1925, utgör inget undantag. Flickan i frack är en underhållande historia.

RELATERADE BÖKOR