Nattvardsslottet

Nattvardsslottet - Bernard Noòl | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Bernard Noòl
DIMENSIONERA
7,57 MB
FILNAMN
Nattvardsslottet.pdf
ISBN
7169060892436

BESKRIVNING

1969 utkom franska originalutgåvan av Nattvardsslottet, och denna roman erkändes omedelbart som en modern klassiker och har i Frankrike ständigt hållits tillgänglig i nya upplagor. Bernard Noël uppdaterade romantikens lyriska prosa för att iscensätta en svart mässa, en surrealistisk allegori. De moderna Graalriddare som samlas i slottet Chateau de Cèndre söker efter den totala upplevelsen, den fullständiga sammansmältningen mellan kropp och själ. För samtidens franska publik stod det klart att de obscena prövningarna på slottet var en förtäckt skildring av Algerietkriget, medan dagens läsare associerar till det forna Jugoslavein, Tjetjenien eller det oroande skenet genom grannlägenhetens fällda persienner. En skakande vacker kärleks- och totalroman för det totala krigets generation.Bernard Noël föddes i sydfranska Aveyron. Han debuterade 1958 med diktsamlingen Extraits du corps (Kroppsutdrag).Pressröster»I Anders Bodegårds formidabla översättning är Nattvardsslottet en rent magisk läsupplevelse, arg, tung, svårsmält - och med ett språk som överbryggar verklighetens futiliteter, gör språk till kropp och kropp till språk.«Jan Arnald, Göteborgs-Posten»Det på en gång förnedrande och extatiska sex- och blodstumultet är också en sorts utplåning av jaget med mystiska förtecken, ett uppgående i en högre ordning. Noëls maniska inriktning på paradoxer och reversibla tankefigurer understryker gränsproblematiken«.Erik Bergqvist, Svenska Dagbladet

1969 utkom franska originalutgåvan av Nattvardsslottet, och denna roman erkändes omedelbart som en modern klassiker och har i Frankrike ständigt hållits tillgänglig i nya upplagor. ... Nattvardsslottet.

De moderna Graalriddare som samlas i slottet Chateau de ... Nattvardsslottet (Häftad, 2004) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 5 butiker Betala inte för mycket - SPARA på ditt inköp nu! RECENSION. Bernard Noël har haft en aktad position i sentida fransk litteratur, men i Sverige är han ganska okänd, vilket väl beror på att det har saknats översättningar - bortsett från en bok om Magritte.

RELATERADE BÖKOR