Jag är på anstalt : fotnoter till ett ickeskrivet verk

Jag är på anstalt : fotnoter till ett ickeskrivet verk - Friederike Mayröcker | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Friederike Mayröcker
DIMENSIONERA
7,68 MB
FILNAMN
Jag är på anstalt : fotnoter till ett ickeskrivet verk.pdf
ISBN
5030016350977

BESKRIVNING

”hav ingivelse, välmenande manliga, upphöjda kvinnliga läs­are, ’jag kommer aldrig, inte heller ni, att veta allt om mig aldrig känna mig helt, dvs aldrig veta vem jag har levt med, hemligare än alla hemligheter som jag vet att jag tar med mig i döden ..’”Livet självt är det ofullbordade verk som Friederike Mayröcker avser med titeln jag är på anstalt. Fotnoter till ett icke­skrivet verk. Här skildras åldrandet i all sin nesa, ibland ömsint roat. Modigt beskriver Mayröcker sin skröplighet som 87-åring och konsten att bli gammal. Boken är en hommage till Jacques Derridas Circonfessions, en samling fotnoter som kommenterar Geoffrey Benningtons text i biografin om Derrida. Han knyter där an till Augustinus Confessiones, minnesbilder från uppväxt, innerlig gemenskap med modern och sitt oeuvre. Liknande trådar väver också Mayröcker in i sin text.Ulla Ekblad-Forsgren, översättare

och det tog henne ända till OS i Seoul. I dag är Lena Maria en uppskattad sångerska på heltid med enorma framgångar i bland annat Japan.

| Adlibris "Jag är på anstalt", med undertiteln "Fotnoter till ett icke-skrivet verk", är just 243 fotnoter till ett verk som inte finns - åtminstone inte i skriven form - utan som helt enkelt utgörs av livet självt. Mayröcker, född 1924, har tydligen hunnit ge ut så många som nittio böcker på sitt modersmål, tyska. Livet självt är det ofullbordade verk som Friederike Mayröcker avser med titeln jag är på anstalt.

RELATERADE BÖKOR