Blybröllop

Blybröllop - Sara Paborn | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sara Paborn
DIMENSIONERA
8,2 MB
FILNAMN
Blybröllop.pdf
ISBN
8237319635691

BESKRIVNING

Humoristisk äktenskapsthriller och gastkramande giftmordsdrama om bibliotekarien Irene som fått nogIrene Hussvig är bibliotekarie i en småstad och gift med kabeldragaren Horst. Efter ett långt äktenskap fyllt med ständiga pikar och sarkasm, har Irene fått nog av sin man. Hon bestämmer sig för att göra sig av med honom för gott.Med hjälp av en gammal kista med blytyngder som hon ärvt av sin mamma, påbörjar hon sin resa från tyst mus till amatörkemist med dödlig kunskap om gifter.Måste någon alltid ge sig i ett äktenskap? Vems vilja drar det längsta strået? Vilka mått vidtar vi för att bevara oss själva i nära relationer? Och vilka medel används på vägen dit?Blybröllop är en humoristisk och vass skildring av en mogen kvinnas väg till frihet. På en gång är den ett äktenskapsdrama, en hyllning till fantasin och en underhållande giftmordshistoria med stor berättarglädje."Sara Paborn är bättre än de flesta." - Niklas Wahllöf, Dagens Nyheter"Sara Paborn har nämligen serverat årets giftigaste och mest underhållande äktenskapsskildring, och ger, med mordisk glimt i ögat, den kvinnliga hämnden en välförtjänt renässans." - Jenny Lindh, M-Magasin "Blybröllop är förvisso en underhållningsroman, om man med en sådan menar att den är lättillgänglig, ofta rolig och lämnar stort utrymme för identifikation. Men den är också mörk, intelligent och med ett tyngre existentiellt tema i botten." -Anina Rabe, Expressen"Blybröllop är en ovanligt välskriven feelgoodroman att känna igen sig i och är därtill rolig på ett mycket tänkvärt sätt."- Dala-Demokraten"Den är bitsk och rolig, och blir extra rolig för alla som gillar böcker och bibliotek." - Bokhora"Jag är barnsligt förtjust i giftmord i böcker, men Sara Paborns Blybröllop är något extra. Den är faktiskt ett riktigt wow!" - Bloggbohemen"Eftertänksam och underfundig läsning utlovas i Sara Paborns Blybröllop. En riktig romanpärla!" - Johannas deckarhörna"Blybröllop är roligt och underfundigt skriven, lite som en skröna, med många tokroliga scener för läsaren att skratta åt. Samtidigt planterar Sara Paborn tankar hos läsaren som är av en allvarligare sort: hur mycket får man förvänta sig av sitt eget liv? Det är också fint att se Irenes transformation från underdånig fru till att ta kontrollen över sitt liv." -Annika Koldenius, Borås Tidning

På en gång är den ett äktenskapsdrama, en hyllning till fantasin och en underhållande giftmordshistoria med stor berättarglädje. "Sara Paborn är bättre än de flesta." Blybröllop är en komedi med mörka undertoner och en sanslös skildring av ett äktenskap i upplösning.

Med bitande humor skildrar den en mogen kvinnas minst sagt överraskande väg till frihet. Om författaren SARA PABORN (1972) debuterade 2009 med romanen Släktfeber som sedan följdes av Tuppen och havet och En och annan väg. Blybröllop Den här gillade jag att lyssna på! Bitsk humor, blandad med svärta och rätt mycket kloka saker om livet och om att kunna leva tillsammans med en annan människa, och så mitt i alltihop en bibliotekarie som är rätt bitter och redan i början på boken förklarar att hon inte tycker särskilt mycket om andra människor (förutom sina barn). Blybröllop är en humoristisk och vass skildring av en mogen kvinnas väg till frihet.

RELATERADE BÖKOR