Barnabok : romantiska artefakter

Barnabok : romantiska artefakter - Lars Gyllensten | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Lars Gyllensten
DIMENSIONERA
4,87 MB
FILNAMN
Barnabok : romantiska artefakter.pdf
ISBN
5069352865254

BESKRIVNING

Huvudpersonen i Barnabok, Karl-Axel, som slits mellan de båda kvinnorna Klem och Lucy, bär omisskännliga drag av en gyllenstensk desperado. [...] I sitt sjaskiga och sterila resonemangsäktenskap med Klem lever han i en liknöjd skentillvaro, som inte ger förlösning och inte hopp. [...] Barnabok är i långa stycken en modern helvetesskildring, som på ett förskruvat och kontgjort språk åskådliggör den moderna människans omogna, ansvarslösa, skuldlösa och totalt skrupelbefriade existens i en normlös värld, på likgiltighetens och meningslöshetens botten. (ur Thure Stensströms förord)Lars Gyllensten föddes 1921 i Stockholm. Han debuterade 1949 med novellsamlingen Moderna myter. Barnabok var hans första roman.Pressröster:»Och det är just det stenhårt artificiella i stilen somfascinerar, genom att förfrämliga texten och stävja läsarens identifikationsiver.«Alejandro Leiva Wenger, Expressen»När jag återbesöker Lars Gyllensten (...) slås jag av allvaret i författarnas arbete med att väcka liv i förstelnade gamla mytologier, av lekfullheten i deras sätt att montera ned och bygga om vårt språkliga hem.«Johan Dahlbäck, Göteborgs-Posten

Finns som e-bok. Det var en gång för mycket länge sedan en gammal grumlig kanal, som gled genom den ljuva grönskan i en mellansvensk småstad. Det var en gång för mycket länge sedan en gammal grumlig kanal, som gled genom den ljuva grönskan i en mellansvensk småstad.

Författare: Lars Gyllensten. Förlag: Albert Bonniers förlag.

RELATERADE BÖKOR