En ärthjärnas självbiografi

En ärthjärnas självbiografi - Gilles Paris | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Gilles Paris
DIMENSIONERA
10,23 MB
FILNAMN
En ärthjärnas självbiografi.pdf
ISBN
9810535249597

BESKRIVNING

 »Ända sen jag var riktigt liten har jag velat döda himlen, för mamma säger jämt: Himlen är så stor för att vi ska komma ihåg att vi bara är små kryp, Ärtan. När livet är som tristast är det precis så där himla grått med bara en massa moln som regnar olyckor över en. Alla karlar har huvet i det blå. Och där kan dom gärna stanna, som din knäppskalle till pappa som har stuckit jorden runt med en sugga.Mamma säger så konstiga saker ibland.»Så inleder nioårige Icare, av alla kallad Ärtan, sin självbiografi. Efter att ofrivilligt ha dödat sin mamma placeras han på barnhem, där han får nya vänner och upplever sin första förälskelse.En ärthjärnas självbiografi är en bok för alla för åldrar, en varm och tänkvärd berättelse som får läsaren att både skratta och gråta.Den franske författaren och journalisten Gilles Paris, född 1959, fick sitt stora litterära genombrott med romanen En ärthjärnas självbiografi (2002). Boken blev 2016 animerad långfilm, Oscarsnominerad och flerfaldigt prisbelönad. »Det här är en tragikomisk berättelse som man skrattar och gråter sig igenom. ... En på samma gång hjärtskärande och hjärtvärmande feelgood för alla åldrar. ... Det känns absolut genuint och blir därför så drabbande.»Yukiko Duke, Bokbiten» En ärthjärnas självbiografi är en ömsint feelgood-roman som bestämt hävdar människans förmåga att överleva en svår barndom, att räddning finns och är möjlig »Svenska Dagbladet»En feelgood-berättelse när feelgood är som bäst.»BTJ-häftet»Å, vad jag tyckte om den här ljuvliga lilla romanpärlan!»Vi Läser 

av Gilles Paris (Bok) Svenska, För vuxna Icare, av alla kallad Ärtan, har en mamma som säger konstiga saker. Hon säger att när livet är som tristast är det så grått med bara en massa moln som regnar olyckor över en.

Talbok med text. * Ingrid Elam och Jerker Virdborg (redaktörer).

RELATERADE BÖKOR