Gift för nybörjare

Gift för nybörjare - Eirikur Örn Norddahl | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Eirikur Örn Norddahl
DIMENSIONERA
9,23 MB
FILNAMN
Gift för nybörjare.pdf
ISBN
5386062526657

BESKRIVNING

Gift för nybörjare är ingen stor bok som handlar om viktiga händelser. Det är en charmfylld, flödande och ovanlig roman med fin loserhumor.Gift för nybörjare handlar om Halldór som är arbetslös och bosatt i Reykjavik. Någonting är fel i hans liv, men han måste lista ut vad. Halldór delar lägenhet med filosofistudenten Dísa som nyligen har förlorat sin dotter i en tragisk bilolycka. Vad som är fel i hennes liv är uppenbart. Eft­er att Dísa dragit hem en synnerligen gi­ftig taggbuske till lägenheten, och senare också genusvetenskapsstudenten Högni, blir Halldór plötsligt oförmögen att lämna hemmet och utvecklar ett ohälsosamt intresse för att bruka gi­ft.Vad är det som verkligen förenar Halldór och Dísa? Hur många olika kärlekskombinationer är egentligen möjliga? Varför finns det ingenting så ohyggligt som att vara förälskad? Och: Vad gör egentligen ett osynligt mumintroll när mörkret faller över lördagsnatten?Med sin välskrivna flödande prosa, blaséartade humor, charm, uppgivenhet och många populärkulturella referenser har Gift för nybörjare blivit en succé i hemlandet Island. En generationsberättelse som nått närmast kultstatus och också översatts till bland annat tyska.Eiríkur Örn Nordahl har i isländsk TV kallats för en Snorre Sturlasson för det 21:a århundradet. Nordahl är född i nordvästra Island och har gjort sig ett internationellt namn som romanförfattare och poet med vitt beryktade uppläsningar. Han har bland annat vunnit Zebra Festivalens pris i Berlin.Gift för nybörjare är hans andra roman och han har utöver prosa även utgett ett flertal diktsamlingar och skivor. Nordahl har tidigare översatts till engelska, danska, polska, estniska, slovakiska, slovenska,  finska och tyska.

Halldór delar lägenhet med filosofistudenten Dísa som nyligen har förlorat sin dotter i en tragisk ... Gift för nybörjare är ingen stor bok som handlar om viktiga händelser. Det är en charmfylld, flödande och ovanlig roman med fin loserhumor.Gift för nybörjare handlar om Halldór som är arbetslös och bosatt i Reykjavik.

Att hitta de perfekta paren Säsong 5 — Avsnitt 1. Att hitta de perfekta paren..

RELATERADE BÖKOR