Lust och lidande : noveller

Lust och lidande : noveller - Sune Axelsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sune Axelsson
DIMENSIONERA
6,48 MB
FILNAMN
Lust och lidande : noveller.pdf
ISBN
1933323902980

BESKRIVNING

I boken ingår tjugoåtta noveller med stor bredd vad gäller ämnesval, tid ochmiljö. Men i centrum finns alltid människan. Som lever i den svenska vardageneller i en främmande kultur. Där vi inte alltid når varandra, men alla bär på enlängtan efter kärlek, bekräftelse och ett värdigt liv. Inledande och avslutandenoveller sprider ljus över valet av omslagsbild och titel.Många har gett bidrag till den inspirationslåda, som alla författare bär med sig.Det kan röra sig om repliker, händelser eller en kort tidningsnotis som fastnat iminnet. Som i novellen En jävla bra nybörjare, där en panikslagen brottarerymmer genom fönstret i omklädningsrummet. En utvandrares plågsammabarndomsminnen, nedtecknade av Erik Olsson, gav stoff till Ett nytt liv.Novellen om pojkbokshjälten Biggles kamp mot ålderskrämpor och hans duellmed en tysk bil på E4-an är ämnet för novellen Första gången. Idén till Hedernsansikte dök upp i samband med en nyupptäckt forngrav i Linköping. NovellenOrm i paradiset utgår från ett lumparminne.I Celebert besök nedstiger profeten Jesaja till bönehuset och håller ett strafftaltill församlingen. Den mycket skärrade kyrkvärdens cykeltur till hemmet, för atthämta den glömda nyckeln till nattvardsskåpet under pågående predikan, ärutgångspunkten för En kamp med tiden, där Vår Herre är berättaren och medömsint hand ingriper i händelseförloppet. Den uppflammande kärleken mellanen kvinnlig överläkare och en medicintekniker på US i Linköping är huvudtemati Ömmande knän.Novellens uppgift är inte enbart att underhålla utan också våga utmana ochspegla världen ur ett annorlunda perspektiv. I Terrorist till häst ges en vinklingfrån andra sidan, och i slutscenen hamnar den mytomspunne Folke Filbyter ihändelsernas centrum. Novellen Gränsen mellan vi och dom skildrar denblodiga utvecklingen i en kolonialstat.Novellen År 2017, som berör svåra etiska avvägningar inom sjukvården, tilldeladesett andrapris i en novelltävling. En resa i tid och rum belönades 2006.Flera av novellerna utspelar sig i Linköping och södra Småland, där han tillbringadesina första tjugo levnadsår. En dag i Erik Sunesons liv är således bådesjälvbiografisk och dokumentär. Inledande och avslutande noveller sprider ljusöver omslagsbild och titel.FÖRFATTARENSune Axelsson är född 1940 i Härlunda, där han växte upp på ett lantbruk. Efterhögskolestudier i Göteborg kom han till Linköping 1965. Han disputerade 1975och har verkat som forskare vid Saab, universitetet och FOI i Linköping, där hanvar adjungerad professor (1983-1996) och forskningschef (1990-2006).Han har läst konstvetenskap vid Stockholms universitet och varit aktiv medlem iredaktionskommittén för Konstvetaren. Han har gett ut tre diktsamlingar(Skärvor ur då, Kajorna i Toulouse - sonetter, Fågelskrift), en essäbok (Vår resa itiden) samt Bokens väg till läsaren och biblioteken. Ett tiotal konstessäer harpublicerats liksom otaliga dikter, och han har prisbelönats i novelltävlingar.

Köp boken Lust och lidande : noveller hos oss! Hos Adlibris hittar du miljontals böcker och produkter inom lust och lidande : noveller Vi har ett brett sortiment av böcker, garn, leksaker, pyssel, sällskapsspel, dekoration och mycket mer för en inspirerande vardag. Alltid bra priser, fri frakt från 169 kr och snabb leverans.

Som lever i den svenska vardagen eller i en främmande kultur. Där vi inte alltid når varandra, men alla bär på en längtan efter kärlek, bekräftelse och ett värdigt liv.

RELATERADE BÖKOR