Häxprovet

Häxprovet - Maj Bylock | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Maj Bylock
DIMENSIONERA
11,31 MB
FILNAMN
Häxprovet.pdf
ISBN
7459878046733

BESKRIVNING

Annelie ser röken och eldslågorna som stiger upp mot himlen. Hela stugan brinner! Hon hade lovat sin far att vakta sina syskon, men allt är försent. Annelie flyr in i den djupa skogen och bort från sina minnen.När en man finner henne och för henne till läkekvinnan Ylva kan hon inte ens minnas sitt namn. Ylva är en fin människa och tar väl hand om Annelie. Men på grund av sina förmågor att bota sjuka så är det bara en tidsfråga innan kvinnan anklagas för att vara häxa.Häxprovet är den första boken i den spännande Häxserien.Maj Bylock föddes 1931 på Gotland. Hon började sin författarkarriär med att skriva läroböcker inom religion och historia, men har genom åren skrivit många böcker för barn och ungdomar. Bylock har även återberättat många världskända klassiker i serien Äventyrsklassiker. Bylock belönades 1990 med Astrid Lindgren-priset.

Madeleine Jehpsson tyckte så här i BTJ-häftet 23/2012: "Det är en trevlig historia som säkert kommer att roa de flesta i låg- och mellanstadieåldern. LIBRIS titelinformation: Häxprovet / Maj Bylock. Häxprovet / Maj Bylock.

Maj Bylock hade hämtat inspiration och kunskap till »Häxprovet« i gamla domstolsprotokoll. Häxprovet avslöjade om du var häxa. Den katolska kyrkan rekommenderade att varje kvinna eller man som var misstänkt för häxeri skulle genomgå ett häxprov.

RELATERADE BÖKOR