Våld : representation och verklighet

Våld : representation och verklighet Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
8,21 MB
FILNAMN
Våld : representation och verklighet.pdf
ISBN
3359226922611

BESKRIVNING

Våld möter oss dagligen på film, tv och i dagspress. Men vi finner också framställningar av våld i exempelvis rättsprotokoll eller politiska debatter. Hur olika representationer av våld förhåller sig till reellt våld, eller till andra bilder och berättelser om våld, tillhör de viktiga och komplexa frågor som väcks i antologin Våld. Representation och verklighet..Historiker, konstvetare och filmvetare ger här exempel ur våldets kulturhistoria. Författarna berättar om medeltida lagar, krigspropaganda, mordet på Gustav III och husbondevälde på 1800-talet. Men vi möter även 1900-talets ungdomsvåld, lynchningar i den amerikanska södern, våld på film och får en analys av atombomben framställd som apokalyptisk naturkatastrof.Våld. Representation och verklighet handlar om våldets plats i vår kultur historiskt betraktat och i vår egen tid.

Historiker, konstvetare och filmvetare ger här exempel ur våldets kulturhistoria. Boken Våld är den tredje delen i en trilogi kring våldets kulturhistoria. Tidigare volymer hette Våldets mening (2004) samt Kvinnor och våld (2005).

... därför har jag nu uppdaterat videon och plockat bort den felaktiga informationen. Föreliggande rapport, Våld och hälsa - En befolkningsundersökning om kvinnors och mäns våldsutsatthet samt kopplingen till hälsa (NCK-rapport 2014:1), är den första som publiceras inom ramen för forskningsprojektet.

RELATERADE BÖKOR