Avanti! : en satir om en utvecklingsdirektör och en kommun i sönderfall

Avanti! : en satir om en utvecklingsdirektör och en kommun i sönderfall - Christer Hermansson | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Christer Hermansson
DIMENSIONERA
9,42 MB
FILNAMN
Avanti! : en satir om en utvecklingsdirektör och en kommun i sönderfall.pdf
ISBN
3186754043432

BESKRIVNING

I en mindre kommun får utvecklingsdirektören Leonard och kollegorna Emma, HR-specialist, ekonomen Aniela och safetycontrollern Niklas uppdraget att leda ett förändringsarbete. Med hjälp av NPM, New Public Management, en politiskt kontroversiell och marknadsbaserad reformideologi, ska allt bli bättre för alla i kommunen. Men alla är inte lika positiva till en ny målstyrningsmodell, målstyrningstavlor och till ännu mer administration och dokumentation. Litar inte kommunledningen på de professionella välfärdsarbetarnas kompetens och kunnande?Romanen AVANTI! är en absurd satir om vad New Public Management gör med människor i arbetslivet,och det är förmodligen den första romanen någonsin om NPM. "Kritiken som framförs mot NPM i Hermanssons bok är inte nådig. Exakt hur författarens egna uppfattningar i ämnet ser ut känner jag inte till men hans hållning vittnar om oräddhet. Det är inte första gången jag slås av hur givande det kan vara att spänna en lian mellan fiktion och debatt, eller skönlitteratur och samhällskritik om man så vill, i alla fall för den som till äventyrs har Hermanssons stilistiska förmågor och djupa insikter i politik."Fredrik Borneskans, Eskilstuna-Kuriren"Avanti! Är en hejdlöst rolig bok. På det där bra sättet att skrattet sätter sig i halsen. Ibland uppehåller sig Christer Hermansson farligt nära gränsen där det riktigt roliga i värsta fall skulle kunna falla pladask för att det på något sätt blir för roligt. Men han klarar sig hela tiden och man läser förtjust och kittlad vidare."Ingrid Sjökvist, Kulturdelen.nu"Samtidigt som denna roman ger många tillfällen till skratt är den också en kraftfull kritik av en kommunal organisation som inte litar på den egna personalen utan tror att lösningen finns i ideal och styrmodeller hämtade från det privata näringslivet. Unna er att läsa en verkligt rolig bok!"Per Sundgren, Flamman"Det märkliga i Avanti! är nämligen hur absurd hela situationen med införandet av NPM är, men kanske ännu mer att det är en helt sannolik beskrivning av de försök till förändring som sker i all kommunal verksamhet och leder till att folk hoppar strömhopp in i väggen. Det som ska bli en effektivisering och en besparing, blir istället ett dyrt och livsfarligt experiment med människors hälsa. Christer Hermansson är själv kulturchef i Strängnäs kommun och han vet vad han talar om."enligt O

Bevisprövning i mål om osanna fakturor : en skatte- och straffrättslig studie bok .pdf Börje Leidhammar. Bild & Bubbla.

Först ut är Christer Hermanssons "Avanti!" En satir om en utvecklingsdirektör och en kommun i sönderfall. En både allvarlig som fruktansvärt rolig text om New Public Management, en arbetsmetod som påverkar oss alla. Köp nya böcker billigt av Christer Hermansson - bl.a.

RELATERADE BÖKOR