Vinternoveller

Vinternoveller - Ingvild H. Rishøi | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ingvild H. Rishøi
DIMENSIONERA
9,35 MB
FILNAMN
Vinternoveller.pdf
ISBN
9473391481378

BESKRIVNING

Ingvild H. Rishøi är en av de starkast lysande stjärnorna i den norska litteraturen idag och har hyllats av en samlad norsk kritikerkår. Hon skriver med stor klassmedvetenhet, med också med en viss dos av nåd – en säregen blandning mellan realism och H. C. Andersen-saga. Det handlar om att inte ha råd med nya trosor åt sin dotter. Om att vara på flykt med sina småsyskon genom ett isande vinterlandskap. Om att kastas upppå land som en död fisk när man lämnar mörkret på fängelsets botten.Rishøi har beskrivits som omutlig i sin empati – hjärtskärande utan att vara sentimental – och utöver Bragepriset för Vinternoveller har hon även tilldelats Sultpriset och P. O. Enquists pris. Med Flo förlags utgivning av Vinternoveller kommer nu ett av Rishøis verk för första gången i sin helhet på svenska. ***”Herregud, låt denna pärla till novellsamling få den uppmärksamhet den förtjänar, låt den inte drunkna i bokflodens brus […] Rishøi skildrar de allra mest utsatta i klassamhället, men hon gör det på ett sätt som inte är helt vanligt; med självklarhet, på allvar och – framför allt – med den litterära framställningen först.”– Therese Eriksson, Svenska Dagbladet”Stöldbegärligt vacker utgåva […] en av årets stora litterära händelser.”– Carl Åkerlund, Västerbottens-Kuriren”Bam-bam-bam! En klassisk slagserie. Två snabba, snärtiga slag som får dig att tappa fattningen, förlora fotfästet, och sedan ett tredje tyngre som knockar dig. Norska Ingvild H Rishøis Vinternoveller består av tre noveller med samma effekt.”– Torbjörn Flygt, Sydsvenskan”En mästerlig skandinavisk novellförfattare introduceras äntligen för en svensk publik […] Glimrande litteratur; en storslagen fantasi med social blick.”– litteraturtoppen.se”Psykologisk realism med fingertoppskänsla”– Mats Kolmisoppi, Göteborgs-Posten***Ingvild H. Rishøi (f. 1978) debuterade 2007 med La stå. Hon har sedan dess givit ut ytterligare två novell­samlingar, av vilka Vinternoveller är den senaste. Rishøis texter har översatts till bland annat danska, tyska och engelska, och novellen ”Vi kan ikke hjelpe alle” är numera obligatorisk läsning för en stor del av Norges gymnasieelever. Den publicerades på svenska 2013 i tidskriften Granta #1 Gränser. Utöver Bragepriset – för Vinternoveller – har Rishøi även tilldelats Sultpriset och P. O. Enquists pris.

Rishøis novellsamling Vinternoveller i översättning av Nils Sundberg och Stephen Farran-Lee. Motiveringen lyder: "I sina omskakande Vinternoveller gestaltar Ingvild H.

Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt. Vinternoveller. Ingvild H.

RELATERADE BÖKOR