Naturlig Biodling med Warré Kupan

Naturlig Biodling med Warré Kupan - David Heaf | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
David Heaf
DIMENSIONERA
9,55 MB
FILNAMN
Naturlig Biodling med Warré Kupan.pdf
ISBN
2541974090006

BESKRIVNING

Naturlig biodling med Warré kupanDavid HeafBiodling på ett mer naturligt sätt har ökat i popularitet över hela världen. Äldre kupkonstruktioner har återuppstått och metoder som använts i över ett århundrade har ifrågasatts.Folkets Kupa designad av Abbé Émile Warré (1867-1951) är en av de äldre konstruktioner, som biodlare har funnit särskilt attraktiv. Åtskilliga kommersiella biodlare har redan anpassat den till sina behov. Warré kupan har bara en lådstorlek, topplister, eget vaxbygge och en isoleringslåda. Detta skapar idealiska förhållanden för samhällenas vitalitet och förmåga att överleva. Den medför att bina konsumerar mindre honung under vintern. Kupan används nu över hela världen i olika klimat från tropikerna i söder till taïgan i norr.Denna inspirerande, praktiska och handfasta bok innehåller allt man behöver veta för att kunna bygga och sköta en Warré kupa. Den behandlar utrustning, placering, hur man skaffar bin, befolkar en kupa, hur man sköter dem, fodrar, invintrar, utökar, skördar och utvinner honung med enkel köksutrustning. En idealisk bok för den blivande biodlaren.

Biodling på ett mer naturligt sätt har ökat i popularitet över hela världen. Äldre kupkonstruktioner har återuppstått och metoder som använts i över ett århundrade har ifrågasatts. Naturlig biodling med Warré kupan David Heaf Biodling på ett mer naturligt sätt har ökat i popularitet över hela värl-den.

Jag känner stor tacksamhet mot LL Langstroth som 1851 slutligt förfinade det rörliga kakverket genom att sätta lister runt hela vaxkakan och se till att en bigång om 1 cm hölls mellan alla rörliga delar av kupan. All biodling är dock i grund och botten densamma och ingen kuptyp är egentligen naturligare eller skonsammare än en annan. Honungsbin anpassar sig till utrymmet och kan skötas "naturligt" i traditionella bikupor och misskötas i "naturliga" kupor eller tvärtom. Beskrivning.

RELATERADE BÖKOR