Bekännelsen

Bekännelsen - Jo Spain | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jo Spain
DIMENSIONERA
3,40 MB
FILNAMN
Bekännelsen.pdf
ISBN
6546971531292

BESKRIVNING

»Smart, intensiv, uppslukande. En magnifik thriller med full dramatik från första sidan.«  | Sunday Mirror »Tät och klaustrofobisk. En suverän thriller.« | Literary Review Sent en kväll kliver en man in i det luxuösa hem som tillhör den ökände bankiren Harry McNamara och hans fru Julie. Mannen attackerar Harry, obeskrivligt brutalt, medan Julie ser på, fastfrusen av skräck.  Det ser onekligen ut som att Harrys många synder - korruption, girighet, svek - till sist hunnit ikapp honom. Och en timme senare överlämnar sig våldsmannen till polisen, som därmed har ett offer, en misstänkt gripen och till och med ett ögonvittne. Ändå kan Julie inte släppa känslan av att det kommer mer. Var Carneys snabba bekännelse verkligen ett uttryck för hans samvete? Eller är det bara första draget i ett dödligt spel? Hyllade irländska Jo Spains första fristående thriller Bekännelsen [The Confession] hör till årets mest efterlängtade kriminalromaner.JO SPAIN är en irländsk författare, född i Dublin, med ett förflutet som politisk rådgivare åt den irländska regeringen. Hennes tre första romaner utgör en trilogi, inledd med debutboken With Our Blessing [2015], som utnämndes till Irish Times Crime Fiction Book of the Year. Bekännelsen [The Confession, 2018] är hennes första fristående thriller. »Uppslukande. Jo Spain dissekerar sina karaktärers hemligheter med knivskarp precision.« | J. P. Delaney, författare till Hon som kom före »Fängslande, intensiv och med en djävulsk intrig. Jag kommer att rekommendera den till alla.« | Elizabeth Haynes, författare till Glöm inte att låsa »Jag älskade den här vridna domesticnoir-romanen.« | Claire McGowan, författare till Blood Tide

Det handlar om anstaltspatienten Horace Rulfo som gör allt för att finna mening i tillvaron. Augsburgska bekännelsen (Confessio Augustana) antogs 1593 vid Uppsala möte tillsammans med andra böcker, till exempel Stora och Lilla katekesen, som ett uttryck för att kyrkan i Sverige anslutit sig till reformationen. Bekännelseskrifterna har sedan varit föremål för kontinuerlig reflektion, ... Bekännelsen är en svensk/dansk/norsk thrillerserie från 2001. Extravisning för filmen "Bekännelsen", en dokumentär om prästen Leif Skjetne som sålde allt och flyttade till Marocko.

Till de religioner där bekännandet spelar en central roll hör judendomen, islam och kristendomen. Se även trosbekännelser.

RELATERADE BÖKOR