Familjen Bernadotte : makten, myterna, människorna

Familjen Bernadotte : makten, myterna, människorna - Arne Norlin | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Arne Norlin
DIMENSIONERA
8,92 MB
FILNAMN
Familjen Bernadotte : makten, myterna, människorna.pdf
ISBN
7193076309667

BESKRIVNING

År 1818 blev den franske generalen Jean Bernadotte svensk kung med namnet Karl XIV Johan. Han har följts av sex söner och sonsöner. Familjen Bernadotte - Makten, myterna, människorna visar vad den kungliga släkten har betytt för Sverige - politiskt, ekonomiskt och kulturellt - från Karl Johan till dagens Victoria, Carl Philip och Madeleine.Men även de sju kungarna förutan finns det många underhållande öden i familjen Bernadotte. Prins Gustaf, som skrev Studentsången. Designprinsen Sigvard Bernadotte. Prinsessan Astrid, som dog ung och var sin tids Diana. Folke Bernadotte, mannen bakom de vita bussarna, mördad 1948 av judiska terrorister i Jerusalem. Prins Bertil, som levde som sambo i över trettio år för att skydda den svenska monarkin. Och inte minst vår populära drottning Silvia.De första kungarna hade stor politisk makt. Men 1917-1918 var det ytterstt nära att Sverige blev republik. Gustaf V red dock ut stormen. Hans son Gustaf VI Adolf blev en av våra mest uppskattade kungar. Och stödet för monarkin är starkt än i dag.Familjen Bernadotte - Makten, myterna, människorna är i första hand en underhållande exposé över vår kungliga familj och dess historia. Samtidigt är det också en lättsam historiebok om Sverige under dessa tvåhundra fredliga år. Fakta samsas sida vid sida med mindre kända episoder om de kungligas äventyr.ARNE NORLIN (f. 1947) är journalist och författare. Han har ett förflutet som reporter på Aftonbladet och är kanske mest känd för sina uppskattade barn- och ungdomsböcker. Men han har också utkommit med rosade fackböcker för vuxna."Detta är i dagsläget den enda kompletta biografisamlingen om den Bernadotteska kungaätten. [...] Välskriven och lättläst."Mats Garme, Ölandsbladet"en underhållande och lättsam historisk berättelse om kungafamiljen [...] Fakta varvas med spännande episoder och inblick i kungafamiljen."Grannliv"nu finns det en förträfflig bok om släkten Bernadotte, som suttit på Sveriges tron i 200 år. [...] Boken slukas snabbt för det visar sig att många av personerna är intressantare än de framstod som i skolan."Ingegerd Backlund, Nerikes Allehanda

Ett om den "dumme" prins August och ett om den "kloke" prins Eugen. Familjen Bernadotte : makten, myterna, människorna: Amazon.es: Arne Norlin: Libros en idiomas extranjeros Det svenska kungahuset är visserligen en del av underhållningsindustrin men har samtidigt avsevärd makt. Därför är kungligheterna värda att tas på största allvar, enligt Arne Norlin i hans nya bok "Familjen Bernadotte - makten, myten, människorna" som just utkommit på förlaget Fischer & Co. År 1818 blev den franske generalen Jean Bernadotte svensk kung med namnet Karl XIV Johan.

Familjen Bernadotte - Makten, myterna, människorna visar vad den kungliga släkten har betytt för Sverige - poli... «Familjen Bernadotte - Makten, myterna, människorna» by Arne Norlin Svenska | ISBN: 9789188243010 | EPUB | 2.2 MB "Familjen Bernadotte : makten, myterna, människorna" af Norlin Arne - Indbundet Bog (Bog med hård ryg og stift omslag i høj kvalitet). På svensk.

RELATERADE BÖKOR