Svenska rånare

Svenska rånare - Anders Adali, Theodor Lundgren | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Anders Adali, Theodor Lundgren
DIMENSIONERA
12,65 MB
FILNAMN
Svenska rånare.pdf
ISBN
8704708081666

BESKRIVNING

I början av 2000-talet drabbades Sverige av en enorm våg av spektakulära rån. Maskerade och tungt beväpnade män slog till mot värdetransporter, depåer och bankomater. Bilar sprängdes, hjullastare rammade väggar och trafiken stoppades av fotanglar som kastades på gatorna. Det har skrivits mycket om grova rån, men nästan uteslutande ur polisens perspektiv. Här möter vi erfarna rånare som berättar om de noggranna förberedelserna, vad som händer under tiden rånen pågår och hur de agerar när de kommit över pengarna.Anders Adali skildrar också sina egna erfarenheter från ett decennium med grova rån. Han varvar intervjuer med personliga reflektioner och anekdoter i en fascinerande bok om den brottstyp som ligger högt upp i den kriminella hierarkin. Svenska rånare ger en unik inblick i en värld få känner till.ANDERS ADALI levde under många år ett dubbelliv som vanlig familjefar och grov brottsling. Allt fick ett slut när han dömdes till sju års fängelse för ett rån i Finland 2007. Domen blev en vändpunkt i Anders liv och idag arbetar han bland annat som säkerhetskonsult och programledare. På Lind & Co har han tidigare utkommit med boken Sista rånet.THEODOR LUNDGREN är frilansande medieproducent och skribent, och har tidigare utkommit med flera biografier.

Torsdagen 23:e augusti togs bankens medarbetare som gisslan av den kriminelle Janne Olsson.Efter hot om att döda dessa fördes den riksbekante brottslingen och Olssons tidigare medfånge Clark Olofsson - som vid tillfället avtjänade ett ... Svenska rånare ger en unik inblick i en värld få känner till. ANDERS ADALI levde under många år ett dubbelliv som vanlig familjefar och grov brottsling.

Kan de maskerade rånarna vara några de känner? Medverkande: Charlie Gustafsson Amanda Garcia Hagman Suzanne Ernrup Lennart Jähkel Lia Boysen Ivan Mathias Petersson Författare: Laura Trenter, Soni Jörgensen Regi: Simon Kaijser Producent: Gunilla Zacharias Stiftelsen Svenska Filminstitutet har i uppgift att stödja produktion, distribution och visning av värdefull film, att bevara och tillgängliggöra det svenska filmarvet samt att representera den svenska filmen internationellt. Läs mer om Svenska Filminstitutet Svenska rånare ger en unik inblick i en värld få känner till.

RELATERADE BÖKOR