Norrtullsligan (lättläst)

Norrtullsligan (lättläst) - Elin Wägner | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Elin Wägner
DIMENSIONERA
5,68 MB
FILNAMN
Norrtullsligan (lättläst).pdf
ISBN
5955871630226

BESKRIVNING

Inget blir som man tänkt sig!Så känner Pegg, en ung kvinna från Linköping.Hennes föräldrar har dött och hon måste flytta till Stockholm för att ta jobb på ett kontor.Det är i början av 1900-talet. Lönen är lågoch många ser ner på kvinnor som arbetar.Men Pegg flyttar in hos tre andra kontorsflickor.De kallas för Ligan och bor vid Norrtull.Hos Ligan upplever Pegg glädje, bråk,kärlek och fattigdom.Norrtullsligan är hennes dagbok. I den berättar hon allt, med både humor och ilska.Norrtullsligan från år 1908 var Elin Wägners första bok.Den har återberättats på lättläst av Cecilia Davidsson.

Den har återberättats till lättläst av Cecilia Davidsson. Rapp, rolig, tragisk - och lättläst! De kallas för Ligan och bor vid Norrtull.

Hennes föräldrar har dött och hon måste flytta till Stockholm för att ta jobb på ett kontor. Norrtullsligan är Elin Wägners debutroman från år 1908.Den handlar om de fyra lågavlönade kvinnliga kontoristerna Elisabeth (Pegg), Magnhild (Baby), Emmy och Eva som tillsammans delar två hyrda rum på Norrtullsgatan i Vasastan, Stockholm.Som lågavlönade kvinnor måste de kämpa för att kunna försörja sig, dels hantera sexuella trakasserier på arbetsplatsen, dels hantera att ... Norrtullsligan blev ett genombrott för Elin Wägner. Boken är skriven med mycket dialog mellan de fyra personerna.

RELATERADE BÖKOR