Stormen

Stormen - William Shakespeare | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
William Shakespeare
DIMENSIONERA
6,51 MB
FILNAMN
Stormen.pdf
ISBN
5556913098357

BESKRIVNING

Prospero, den fördrivne hertigen av Milano, bor på en isolerad ö med sin dotter Miranda. Han härskar över ön och dess fåtaliga inbyggare, luftanden Ariel och monstret Caliban. Över sina fiender frammanar den trollkunnige Prospero en storm och deras skepp förliser. De överlevande som flyter iland på ön blir först offer för Prosperos hämndnycker. Men dramat slutar i mild försoning: Prospero välsignar kärleken mellan Miranda och Ferdinand, som är son till hans forna fiende, han förlåter Caliban som försökt göra uppror mot sin herre och han friger Ariel. Stormen är Shakespeares sista pjäs och kanske den mest hemlighetsfulla. Är den ett sagospel om verklighet kontra illusion eller om en värld där människor lever i fred och där hat kan bytas i kärlek? Eller är den Shakespeares eget avsked till teaterkonsten och till livet? Prospero avstår från sina magiska krafter och återvänder till Milano, »där var tredje tanke handlar om min grav«. Denna nyöversättning av Stormen är gjord av Bengt Anderberg och ges här ut för första gången.

De stora arealerna med stormfälld skog påverkade miljön. Vattenkvalitén i de drabbade områdena försämras av att den större avrinningen lakar ut markerna. Stormen är en av Shakespeares sista pjäser, skriven bara några år innan hans död.

Ett stort parkeringsgarage under mark för de boende förenklar vardagen. En grönskande trädgård och en liten lekplats för de yngsta ger möjlighet till fikapaus ute sommartid. Program på Stormen Konserthus.

RELATERADE BÖKOR