Kartusianklostret i Parma

Kartusianklostret i Parma - Stendhal | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Stendhal
DIMENSIONERA
3,78 MB
FILNAMN
Kartusianklostret i Parma.pdf
ISBN
4993445585564

BESKRIVNING

Nyutgåva av Stendhals klassiska roman. Kartusianklostret i Parma är en av de första moderna romanerna. Författaren skildrar sina gestalter i full storlek utan att anpassa dem efter den goda smakens eller moralens diktat. Läsaren får följa den vackra Sanseverinas intriger och den djärve Fabricio del Dongos öden från nederlaget vid Waterloo till den stilla klosterfriden i Parma i denna lysande sedeskildring från Italien vid 1800-talets början. Stendhal (pseudonym för Henri Beyle, 1783–1842) är en av 1800-talets viktigaste franska författare. Kartusianklostret i Parma fick inte någon större framgång under författarens livstid och han tillägnade den därför ”the happy few”. Men eftervärlden har räknat honom till de verkligt stora författarna och hans läsare räknas i miljoner. Stendahl sa själv att han avskydde ”den tillkrånglade stilen … När jag skrev La Chartreuse brukade jag för att träffa den rätta tonen varje morgon läsa ett par sidor ur civillagen”. Hans verk kännetecknas av skarp psykologisk analys och en tydlig, distinkt stil.

Han skriver med passion om författarna han älskar och vars verk bejakar livet.« | John Banville, Irish Times HAROLD BLOOM, född 1930 i Bronx, New York, är en av vår tids mest erkända och omtalade litteraturkritiker, författare till kritiskt innovativa verk som ... Att hasta mot undergången : anspråk, flyktighet, förställning i debatten om konsumtion i Sverige 1730-1830 bok .pdf Leif Runefelt Harold Blooms introduktion till Stendhals Kartusianklostret i Parma. »Underbar.

Trygga köp; "Kartusianklostret i Parma" är, med andra ord, ingen tidlös klassiker. Tvärtom är det en nu klassisk roman som alltigenom är konstituerad av sin tids kulturella koder. LIBRIS titelinformation: Kartusianklostret i Parma / Stendhal ; översättning av Gun och Nils A.

RELATERADE BÖKOR