Historiens metoo-vrål : är jag inte människa

Historiens metoo-vrål : är jag inte människa - Ebba Witt-Brattström | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ebba Witt-Brattström
DIMENSIONERA
9,20 MB
FILNAMN
Historiens metoo-vrål : är jag inte människa.pdf
ISBN
1335925283233

BESKRIVNING

Skönlitteraturen är en minnesbank över människans vara i historien, alla hennes erfarenheter, upplevelser och känslor. Därmed även alla sorters övergrepp på flickor och kvinnor från Antiken fram till idag.Ebba Witt-Brattströms bok Historiens metoo-vrål tjuvkopplar en tvåtusenårig tradition av vittnande om sexuellt våld mot kvinnor med dagens metoo-utsagor.Med stöd i några av litteraturhistoriens viktigaste kvinnoröster samlar hon här en ny kategori vittneslitteratur. Det kan handla om japanska postorderbrudars fasansfulla bröllopsnätter i 1920-talets USA, eller sexuellt våld mot arbetarflickor under samma tid, om den miljon tyska våldtäktsoffer som betalade nederlagets pris 1945, om en konkubins liv i 1800-talets Kina, om pedofila övergrepp i 1000-talets japanska hov, eller i det slutande 1800-talets Katrineholm, om pedofil incest i 1900-talets Sverige, Norge, Danmark eller i en högt bildad engelsk överklassmiljö kring förra sekelskiftet."Det är en händelse för oss kvinnor när Ebba Witt-Brattström ger ut en bok. Jag blir modig, upprymd, glad. Systrar, kvinnokampen lever!" Yvonne Gröning, Dala-Demokraten

En viktig och oerhört stark bok med sina citat från litteraturen och verkliga livet. Detta eviga att kvinnor har sig själv att skylla, även mödrar kan säga så till ... Skönlitteraturen är en minnesbank över människans vara i historien, alla hennes erfarenheter, upplevelser och känslor.

Därmed även alla sorters övergrepp på flickor och kvinnor från Antiken fram till idag.Ebba Witt-Brattströms bok Historiens metoo-vrål tjuvkopplar en tvåtusenårig tradition av vittnande om sexuellt våld Ebba Witt-Brattström räknar med att få mycket stryk för sina jämförelser av sexism och rasism i nya boken "Historiens metoovrål". - Jag försöker bara tala om att kvinnor också är människor! Historiens metoo-vrål tar andan ur Kulturnyheternas kritiker Ebba Witt-Brattström lyckas ringa in och blottlägga övergreppets själv kärna: förfogandet över, bruket av, en människa som ett ting, en ägodel, skriver Kulturnyheternas Per Andersson. Ebba Witt-Brattström tjuvkopplar en tvåtusenårig skönlitterär tradition av vittnande om sexuellt våld mot kvinnor med dagens metoo-utsagor.

RELATERADE BÖKOR