Tanjas gata : rysk vardag 1917-2017

Tanjas gata : rysk vardag 1917-2017 - Kalle Kniivilä | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Kalle Kniivilä
DIMENSIONERA
6,92 MB
FILNAMN
Tanjas gata : rysk vardag 1917-2017.pdf
ISBN
2817097347543

BESKRIVNING

Tanjas gata i Sankt Petersburg är bara en dryg kilometer lång, men här ryms hela det moderna Rysslands historia. Ett helt århundrade av människoöden.Treåriga Korina Klodt bor här våren 1938, när hon mitt i natten väcks av att okända män i mörka kläder för bort hennes föräldrar. Hon återser dem aldrig.Före revolutionen hade elvaåriga Tanja Savitjevas föräldrar ett litet bageri i samma hus. Vid belägringen av Leningrad under andra världskriget svälter hennes familj ihjäl, en efter en. Tanja antecknar förloppet i sin dagbok. Till sist är hon ensam kvar.I hennes lägenhet bor nu Aleksandr Uralov. Han minns hur folk på gatan trängdes för att läsa tidningsrubrikerna under Koreakriget. Då var han i tioårsåldern. Senare blev han en av de första i kvarteret som lyckades köpa en utländsk bil.Detta är några av de människor vi möter i ett reportage som sträcker sig från 1917 års världskrig och två revolutioner, fram till förstamajfirandet 2017. En sann berättelse om Tanjas gata.

Se alla annonser från Anderssons Antikvariat. Lägg till favoriter.

Han var 1991-1992 Moskvakorrespondent för den finska tidningen Kansan Uutiset.Han har varit utlandsredaktör i Sydsvenska Dagbladet och har skrivit om Ryssland under president Vladimir Putin.Kalle Kniivilä hann tjänstgöra som pressråd på svenska ambassaden i Moskva i ... Kniivilä Kalle: Tanjas gatan. Rysk vardag 1917-2017 Kniivilä Kalle .

RELATERADE BÖKOR