Sonetter

Sonetter - William Shakespeare | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
William Shakespeare
DIMENSIONERA
8,4 MB
FILNAMN
Sonetter.pdf
ISBN
7374302245619

BESKRIVNING

William Shakespeares 154 Sonetter räknas till världslitteraturens främsta kärlekslyrik. Här ges de ut i en ny tolkning avLena R. Nilsson. Hon skriver också inspirerande om tidsepokens miljöer och tankesätt. Och många av de 154 sonetterna får hennes kommentarer. Ännu 400 år efter författarens död berör dessa dikter oss på djupet, om förälskelse, svartsjuka, svek, sorg, bitterhet och försoning.William Shakespeares 154 sonetter tillkom under högrenässansens blomstringstid i England på 1590-talet. De är de mest personliga och självutlämnande texter som författaren skrivit. Sonetterna vänder sig både till en ung adelsman och en mörk gåtfull älskarinna (vilkas identiteter ännu gäckar forskarna). De berör livsvillkor som tid och död, glömska och förgängelse. Som motkraft och besvärjelse i sonetterna finns diktens möjligheter, kärleken oh en livgivande natur. Översättaren Lena R. Nilsson skriver också i pocketutgåvan om sitt arbete med tolkningen, om författaren William Shakespeare (1564-1616) och hans tid. Många av de 154 sonetterna får också hennes spännande kommentarer.

En samling publicerades utan poetens vetskap första gången 1609.De 154 sonetterna har kärleken som huvudtema. De första 125 är tillägnade en ung man, "The Fair Youth", den ... Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.

Det ordnar sig. Det är omöjligt att skriva om versmått utan att skriva om sonetter.

RELATERADE BÖKOR